View Single Post
Vechi 27.02.2013, 12:51:09
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Crestinismul e inclusiv, nu exclusiv, el trebuie sa cuprinda si sa unifice totul prin Hristos.

Nu unitatea trebuie cautata, ci Hristos."Ca toti sa fie una, dupa cum Tu, Parinte, intru Mine si Eu intru Tine, asa si acestia in noi sa fie una, ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis."(Ioan 17, 21) [COLOR=#0000ff]http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?p=506114#post506114[/COLOR]
De fapt acestea e un citat des utilizat de cei ce au astfel de conceptii, dandu-i o interpretare modernista. Am mai explicat la ce se refera, se refera la Trupul lui Hristos, adica Biserica lui Hristos si nu la o uniune interconfensionala. Altfel si neoprotestantii spun ca il cauta pe Hristos si cred in El.
P.S. Reamintesc ce am mai scris, ecumensimul nu inseamna doar o unire sincretica, are si un pachet moderat pentru cei ce nu pot accepta deocamdata unirea sincretica. Acest pachet spune ca poti ramane in credinta ta, chiar o poti considera printre cele mai bune sau chiar cea mai buna, dar sa nu nesocotesti nici alte credinte. Dreapta credinta e ceva depasit, ereziile sunt neintelegeri din trecut, oricum erezia poate avea biserica si poate mantui, nu au nicio importanta. Nu are importanta nici Biserica lui Hristos, ori esti in Ea ori nu tot acelasi lucru e, oricum se mantuiesc toti cei care fac fapte bune, eventual sa si creada in Hristos.

Last edited by catalin2; 27.02.2013 at 13:50:22.
Reply With Quote