View Single Post
Vechi 25.02.2013, 15:24:52
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
De ce te superi? si te manii? si aplici legea evreiasca? si iti doresti intorsaturi de bumerang? Vezi ca am dreptate totusi? gandeste-te cat de tare iti clocoteste sangele cand consideri ca cineva te supara.
te simt frate si mi-as dori tare mult ca si eu si tu sa fim mai smeriti.

Si acum iti spun ca tu te-ai dus cu gandul intr-o parte cand ai pus acolo cuvantul substitutie. pe cine acuzai ca substituie pocainta cu regulile si randuielile? ti-am spus nu te juca cu cuvintele. si vad ca intaresti a doua oara cu linkul respectiv. pe cine acuzi ca se nevoieste fara rezultat? Oare pe fratii tai ortodocsi? Pai ia spune roada nevointei tale te face sa cunosti oamenii cu care comunici aici? nici un duhovnic din lume nu invata pe fii sai sa acuze semenii sai ortodocsi de ceva atat de grav. De aceea ti-am spus ca asta vine din mandrie si din lipsa unei bune comunicari cu duhovnicul.

Un exemplu: am o cunostiinta care este atee. primul lucru pe care parintele mi l-a spus a fost: nu vorbi de credinta acestei persoane, lasa sa vorbeasca faptele tale.

Si chiar daca printre ortodocsi sunt oameni care se nevoiesc fara rod, desi ma indoiesc totusi ca printre ortodocsii practicanti sunt din cei care se nevoiesc fara rod, asta numai daca se nevoiesc de unii singuri fara duhovnic, nu avem voie sa spounem asta, nu avem voie sa atingem sufletle nimanui nici macar cu o adiere de vant.

de aceea iti spun daca exista o relatie buna cu duhovnicul atunci nu se poate nevointa fara rod, pentru ca vegheaza duhovnicul la aceasta. insa stii proverbul: la hot de hoti ii e frica.
te-ai dus cu gandul acolo la substituie, nu cumva te joci tu cu substitutia?

Daca afirmatia ta cu aceasta substitutie a fost nevinovata si pe negandite atunci te rog sa ma ierti.
Soră Mihaela,
vă atrăgeam atenția, în urmă cu vreo săptămână, la interpretativitate și proiecții. Vă amintiți?
Acum, iată, tendința se accentuează. Indicatorul este "te simt".
Dacă punem alături: suspiciune, interpretativitate, proiecții și tonul belicos - ce înseamnă, oare?
Vă recomand să vă supravegheați cu mare atenție evoluția sufletească. Îmi pare că reveniți în stările de anul trecut, dinainte de Athos... Cu toată grija v-o spun, luați aminte!
Ipoteza mea e că activitatea pe care o desfășurați acum în Anglia, dacă am înțeles bine, vă solicită peste limită mecanismele de adaptare și începeți să reveniți la fostele scheme de procesare. Mecanismele de apărare reîncep să se activeze cam tare....
Erați cu mult mai liniștită când vă nevoiați pe lângă Athos, așa îmi pare. Oare greșesc?

Cât privește insistența asupra cuvântului substituție, sesizați vă rog mai întâi întreaga postare, mesajul ei central și modul cum am desfășurat ideea. De ce rupeți din context și interpretați și acuzați etc.? Ce furie e asta? Ce am atins pe-acolo de ați sărit așa arsă?
Nu scriam vizîndu-vă în mod special pe dvs.! Puteți accepta asta?
Desfășuram o meditație personală pe tema fariseului și vameșului, cuplată cu evenimentul care face subiectul topicului: motivul abdicării Papei.

Dar, vorba ceea, unde dai și unde crapă!
Cât privește bumerangul, am folosit expresia pentru a vă sugera că interpretarea belicoasă și cu iz de respingere spre erezie a afirmațiilor mele riscă să dovedească exact contrariul a ceea ce susțineți. Am dat linkul pentru a vă folosi de Părintele, întrucât la mine aveți deja alergie. După ce am postat mi-am amintit că tocmai de formule fără conținut sufletesc, tocmai despre nevoința eretică a ortodocșilor vorbea și Părintele într-o conferință. Desigur, ca un adevărat Păstor, iar nu ca un forumist oarecare. Am găsit linkul, l-am oferit spre completarea intuiției mele cu discursul unui creștin sporit duhovnicește. Ce necaz v-a prilejuit, oare, fapta asta?....

În fine, din punctul meu de vedere discuția e inutilă și nefolositoare deja. Dacă s-a ajuns iar la atacuri și acuze personale, nu mai văd ce rost are să continuăm.
Motivul abdicării Papei e, pentru mine, deocamdată clar: Dumnezeu și chemarea Lui, Pronia și Iconomia Domnului. Restul e bla-bla și timp pierdut în dauna pocăinței.

Last edited by cezar_ioan; 25.02.2013 at 15:38:04.
Reply With Quote