View Single Post
Vechi 19.02.2013, 11:39:59
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Habsburgii nu erau credinciosi, in schimb comunistii au fost sprijinitorii ortodocsilor. BOR(u) si acolitii ei de prin manastirea Secu interveneau imediat ce un stat satelit Kremlinului, sau Kremlinul insusi cucerea un teritoriu, incercand sa-i converteasca pe locuitori.

Cititi ce scrie ROCOR despre ortodocsii comunisti rusi si va ingroziti. La fel a fost si in privinta ortodocsilor comunisti romani, singura diferenta fiind ca noi nu am avut un ROCOR.
Sper ca ati vrut sa faceti o gluma, habsburgii erau catolici, iar bolsevicii erau atei, nu invers. Si despre BOR au scris romnaii emigrati in SUA, care si eu s-au despartit de BOR la un moment dat, unirea completa s-a facut acum cativa ani. In plus greco-catolcii si catolicii din SUA scriau si scriu multe articole neadevarate. Avem si in istoria de pe site-ul BRU astfel de afirmatii neadevarate, le-am analizat aproape pe toate. Daca ati participat la disuctie cred ca va amintit ca ultima data era vorba de participarea Patriarhului Iustinian la manastirea Vladimiresti, s-a dovedit pana la urma ca afirmatile erau facute de o persoana careia ii fusese povestit episodul de maica Veronica, o persoana cunoscuta si azi pentru ideile neortodoxe si vrajmasia fata de ierarhie.
Catolicii se pare ca sunt de alta parere, se bucurau ca fusese gasita in occident scrisoarea care spunea ca Stalin a dat ordinul de desfiintare a BU. Se pare ca acesta a luat aceasta decizie datorita sprijinirii nationalistilor ucrainieni de catre greco-catolcii ucraineni in al doilea razboi mondial si temerea lui Stalin ca se vor accentua sentimentele nationaliste ucrainiene.
Reply With Quote