View Single Post
  #21  
Vechi 14.02.2013, 15:58:16
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.284
Implicit

Am citit un interviu cu Maica Siluana despre educatia copiilor, sunt multe lucruri interesante si raspunsuri la unele intrebari pe care ni le punem deseori in slujirea noastra de parinti. Deoarece il consider de folos, voi reda mai jos continutul lui.

"Cum vede Biserica relatia dintre mama si copil? Cat de importanta este comunicarea dintre copil si parinte?

In Biserica, relatia dintre mama si copil este o relatie de iubire cu iubirea lui Hristos in Duhul Sfant. Acesta este o realitate ontologica si nu circumstantiala. Trairea si implinirea ei in viata concreta a fiecarei persoane sunt mai aproape sau mai departe de desavarsire, in functie de putinta si bunavointa fiecaruia. Pentru ca si mama da, efectiv, din viata sa, copilului. Ea se da pe sine ca hrana pentru mentinerea in viata si crestere. Mai intai, in pantece, isi da propriul sange ca hrana; apoi, dupa nastere, ofera laptele produs in sanul vietii sale. Iar dupa intarcare, isi da ca hrana zilele sale. Numai o mama poate sa spuna despre copilul sau ca i-a mancat zilele. Un tata se plange de obicei ca i se mananca banii!

In Biserica, o mama este constienta ca a nascut si creste la sanul sau un fiu al lui Dumnezeu. Pentru ca fiecare om primeste prin Botez puterea sa se faca fiu al lui Dumnezeu dupa har in Fiul Cel Unul Nascut. De contributia mamei depinde, in primul rand, realizarea spirituala a omului.

Apoi, in Biserica, o mama nu este privita niciodata in mod separat de tatal copilului. Ei sunt una si aceasta unitate a lor este vie in copil, chiar daca relatia lor se poate destrama, omeneste vorbind. Nimeni nu va mai desparti, in sangele si mostenirile copilului, partea mamei de cea a tatalui.

Pentru familia crestina, comunicarea dintre copil si parinti este strans legata de comunicarea cu Dumnezeu in Biserica. Numai in Biserica primeste fiecare energiile necreate, dumnezeiesti, care vindeca neputintele omenesti generatoare de traume si de nefericire.

Grija si oferta Bisericii, pentru cine are ochi sa vada, urmareste sa il scoata pe om din relatiile bazate pe reciprocitate si administrate de un pilot automat. Acest pilot automat al nostru, comandat de tipare emotionale si de scheme psihologice pe care le-am dobandit de nevoie, odata cu invatarea necesara supravietuirii. Harul il face pe om liber si capabil sa iubeasca in mod constient si jertfelnic."
Reply With Quote