Subiect: Holocaustul
View Single Post
Vechi 07.02.2013, 15:22:53
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Cuvantul „tigan” nu exista in limba lor, exista in limba romana si nu e un cuvant peiorativ, insa eu m-am obisnuit sa folosesc neologismul „rom”, ce in limba romana desemneaza aceeasi etnie pe care o desemneaza si cuvantul tigan. Sunt destui care se autodefinesc ca romi,la fel cum unii prefera sa fie numiti tigani. Chiar nu e nevoie sa-mi atragi atentia de fiecare data cand scriu „rom” si nu „tigan”, din moment ce intelegi la cine ma refer si nici nu e gresita utilizarea acestui cuvant. Nu am afirmat ca limba romana e limba materna a romilor, aceea e doar o insinuare tendentioasa de-a ta.
Faptul că nu există cuvântul țigan în graiul unora dintre ei înseamnă pur și simplu faptul că nu au avut conștiință colectivă de neam, de popor, iar acest nume l-au primit de la alții; dar faptul că l-au primit de la alții nu înseamnă că este neapărat peiorativ. Cuvântul de rom nu denumește în graiul țigănesc neamul sau poporul țiganilor; el semnifică "om" sau "omule!", ca și cum doi rumâni s-ar întâlni pe stradă și unul ar spune către celălalt "Omule!"; este evident că din asta nu se poate trage numele unei etnii, că doar nu doar țiganii sunt oameni.

Cuvântul "r(r)om" ca și celelalte din familia lui sunt folosite în mod explicit în războiul axiologic și atipic dus de alții împotriva Rumâniei, a Rumânilor ca Popor și ca Națiune; țiganii nu trăiesc doar printre rumâni, ei trăiesc și printre alte popoare. De ce nu au fost numiți franci, sau alemani, sau grecotei, sau bulgăroi, sau în orice alt fel? De ce tocmai cu un nume și cu o familie de cuvinte care să creeze confuzie peste tot în lume între Rumâni și Țigani? Pentru că este o unealtă, printre alte unelte, de război imagologic împotriva Poporului Rumân, Națiunii Rumâne și Statului Rumân! Dacă rumânii și rumâncele ajung și ei și ele să folosească această terminologie inventată și care nu are nici un fundament istoric și de nici o altă natură, nu fac decât să consimtă la acest război imagologic și axiologic care se duce împotriva lor, fie că sunt conștienți de acest război, fie că nu sunt. Și dealtfel este cunoscut foarte că nu doar familia de cuvinte "rrom ..." este folosită în acest război.

Ba mai mult, terminologia "rrom..." nu doar că nu are nici un fel de fundament pentru intitularea unei etnii, dar a fost impusă prin legi și acelea tot fără fundamente, de către conducători ne-rumâni din Rumânia, de unde se vede foarte clar că este o terminologie folosită pentru a crea în mod voit confuzie între rumâni și țigani.

Te întreb și eu: pentru un englez, ce grai vorbește rumânul? Romanian. Ce grai vorbește în limba maternă țiganul (care mai păstrează limba maternă țigăneasca)? R(r)omanian. Este evident că se încearcă crearea confuziei între graiul rumânesc și cel țigănesc, și implicit între Poporul Rumân și etnia țiganilor. ĂSTA este sensul introducerii acestei familii de cuvinte care, repet, nu are nici un fel de fundament istoric sau de altă natură, ci doar acela de unealtă a războiului imagologic împotriva Rumâniei și a Poporului Rumân, și care dealtfel ne este impusă nouă, rumânilor, și altora, de către ne-rumâni și chiar de către anti-rumâni.
Reply With Quote