View Single Post
Vechi 04.02.2013, 09:26:34
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Salut la toti.

1. Cu depresia NU TE JOCI.

Daca nu stii concret ce inseamna depresia mai bine nu dai sfaturi, pentru ca depresia poate omora oameni.

Frumos este ca toti crestinii constiinciosi sa-si cunoasca foarte bine si limitele dar si cunostintele medicale, si sa nu se transforme in doctori, vraci, vindecatori de ocazie.

2. Depresia este O BOALA, nu o stare de spirit.
Depresia presupune lipsa unor neurotransmitatori in organism.
Manifestarile ei externe sunt variate, dar pot sa aiba consecinte foarte grave pe termen lung.

Daca depresia nu este tratata, poate duce la Alzheimer si la alte boli grave ale mintii la batranete.

Depresia poate fi sau usoara sau severa. In cazurile severe omul ala ajunge si la stari psihotice si nu se mai poate controla.

3. Cauzele depresiei? Diverse. In principiu socuri psihice foarte puternice, traume.
Moartea cuiva drag, un necaz.

Pentru preventie, cel mai bine este ca parintii sa-si educe copiii sa fie extrem de puternici, sa-i caleasca sa nu cedeze asa de usor.
Acolo unde este o persoana slaba, acolo loveste si depresia usor.
Educati-va copiii si pe voi sa fiti puternici, si sa nu cedati aiurea. Asta este o actiune de preventie obligatorie.

4. Cum se vindeca depresia?

In primul rand cu ajutor medical. Duceti-va la doctori psihiatri buni, care stiu ce medicatie sa prescrie pentru cazurile astea.
Sunt diverse medicamente care suplinesc lipsa de neurotransmitatori, si care daca sunt administrate corect, pot sa reduca bine de tot sau complet depresia.

Se poate iesi din depresie, cu o medicatie corecta, dar in timp.
La spitalul 9 sunt multi doctori psihiatri foarte buni care pot sa ajute pe oameni.

Il sustin intru totul pe ion cezar in ce a zis intr-un post anterior. Nu va jucati cu depresia.

5. Depresia nu se trateaza acasa dupa ureche.
Din cauza asta, ii vezi pe multi ca se sinucid, pentru ca nu primesc de multe ori tratament adecvat.

6. Cauzele duhovnicesti ale depresiei.
Depresia este o cadere grea a omului. Este o boala foarte grea, care ingenuncheaza complet persoana respectiva.
Am vazut persoane care au fost lovite de aceasta boala din cauza multor pacate foarte grele pe care le-au facut.

Daca vedeti pe cineva cu depresie, ar fi bine sa-l intrebati daca are pacate grele el sau familia lui si sa-l trimiteti sa se spovedeasca, dar mai ales, sa faca POCAINTA pentru greselile facute.

Am vazut multe cazuri de depresie in urma avorturilor.
Pentru situatia asta este o singura solutie: rugaciune pentru copiii avortati. Ca Dumnezeu sa-i duca la lumina - asta nu am scos-o de la mine, ci am gasit-o in carti.

7. Extrem de important!
Daca apar stari depresive incercati sa iesiti din ele in felul urmator:
urmariti pe youtube chestii distractive; urmariti un film, o comedie; faceti ceva care sa va ridice moralul.
Am un prieten care atunci cand are probleme se uita 1-2 ore pe youtube la filmulete cu caderi ale altora; sunt atat de distractive incat isi revine.
Daca cineva este intr-o stare de depresie, nu te apuca sa-l cicalesti. Mai bine ia-l frumos de mana si du-l la un film.
Cum a zis cineva, miscarea fizica ajuta mult la revenirea organismului.

8. Rolul rugaciunii in vindecarea depresiei.
Este urias.
Depresia este un drum foarte lung, de ani, cu multe ispite si necazuri.
In primul rand este critic sa nimeresti un doctor bun, care sa-ti prescrie o medicatie corecta.
Apoi este important sa poti rezista sufleteste in momentele grele.
Iar rugaciunea este critica pentru asa ceva.

Prietenul meu mi-a spus ca s-a rugat cativa ani Sfintilor Nicolae si Sfantului Nectarie pentru ajutor.
Si la 2 luni l-a visat pe Sf. Nicolae care il certa pentru putina credinta; la fel l-a visat repede si pe Sfantul Nectarie, care la fel l-a certat pentru deznadejdea sa.
Dupa ce a inceput medicatia la 1 luna a inceput sa se vada ceva rezultate. Medicatia s-a cunoscut de la luna la luna. Dupa 6 luni era mai bine, dupa 1 an era binisor, iar cam la 2 ani era pe o linie de plutire. Dupa 3 ani a inceput sa renunte usor la medicatie.

Iar prietenul mi-a povestit ca fara ajutorul sfintilor ar fi fost cumplit.

9. Nu va jucati cu depresia si cu nici o boala.
Dumnezeu a lasat doctorii pentru un scop clar.
Dumnezeu te ajuta, atunci cand alergi dupa ajutor. Roaga-te, dar du-te la medic.

Dumnezeu intervine in chip minunat, atunci cand la oameni nu este solutie de vindecare. Dar adevarul asta tot numai Dumnezeu il stie, asa ca in toate cazurile este bine sa zicem: "Doamne ajuta-ma", dar sa te duci la doctor.

Chiar si sfintii trimit pe oameni la doctori pentru operatii.
Dumnezeu nu se supara cand cautam ajutor; Doamne iarta-ma, dar ma indoiesc ca Dumnezeu pedepseste pe cineva care cauta sa se vindece.

Si sa ma iertati pentru postul lung.
Reply With Quote