View Single Post
Vechi 04.02.2013, 08:38:31
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Asa stiu si eu ca e, cel putin la greco-catolici. La romano-catolici nu stiu, dar la greco-catolici in mod sigur e asa; se pot impartasi des, fara a se spovedi de fiecare data cand se impartasesc. Li se permite asta. Daca preotii greco-catolici care fac asta gresesc sau nu, e alta discutie, eu spun doar ceea ce se practica la ei in mod curent.

Daca userii romano-catolici spun ca in biserica romano-catolica nu se practica asta, ii credem pe cuvant, dar e eronat sa spuna ca nu se practica in Biserica Catolica.
Exact asa se intampla in Biserica Romano-Catolica. Daca eu ma impartasesc de 3 ori intre 2 spovezi asta nu inseamna ca nu m-am spovedit niciodata inainte, s-au ca mi s-a dat Sfanta Impartasanie fara nici un fel de spovada, cum afirma initiatorul topicului:
Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox Vezi mesajul
Eresul romano-catolic care permite Taina Euharistiei, Sfintele Trup și Sânge al Domnului Iisus Hristos (care oricum nu sunt valide în erezie), a fi luate fără nici un fel de spovedanie, de mărturisire a păcatelor. Orice cuvinte sunt de prisos. ANATEMA ereziei acesteia.
Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Ma intreb daca, in virtutea acestei recunoasteri, BC va oficia slujba cununiei intre un romano-catolic si un prezbiterian.(sau poate se face si nu stiu eu)
Mie mi se pare mai ciudat un alt lucru: biserica ortodoxa nu recunoaste botezul catolic si nici nu oficiaza casatorii mixte. Intre rudele mele exista o persoana care s-a casatorit cu un ortodox in Biserica Catolica, pentru ca amandoi au dorit sa-si pastreze religia. Ruda mea ortodoxa, avand o situatie materiala buna si fiind o persoana destul de importanta in comunitatea in care traieste, a fost chemata la biserica ortodoxa de care apartine si i s-a dat nu stiu ce functie in consiliul parohiei. Conform regulilor Bisericii Ortodoxe acea persoana traieste in pacat, dar totusi au pus-o in consiliul parohial, sau bisericesc, sau cum se cheama! Deci, acea persoana e suficient de OK sa fie in consiliul parohial, insa nu e OK sa se spovedeasca si impartaseasca!
Reply With Quote