View Single Post
  #2  
Vechi 04.02.2013, 01:03:32
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Mesaje: 7.736
Implicit

Citat:
În prealabil postat de celestial_pottery Vezi mesajul
Legenda cu "Sf. Apostol Andrei, care era concomitent si la Bosfor, in Tracia, si la nord de Dunare" e, in privinta "scaunului apostolic" de la Istanbul, e doar o gaselnita politica de-a grecilor.
Eheei, Sf Ap Andrei ar fi fost si in...Scotia. Mai trist (pentru noi) e ca prezenta Sf Ap Andrei in Scotia e ceva mai bine documentata decat prezenta lui in spatiul carpato-danubiano-pontic.

Acuma, sa presupunem ca pe actualul teritoriu al tarii noastre ar fi fost in activitate apostolica Sf Andrei. Un lucru pe care catolicii nu il sustin ca adevar de credinta, fiindca noi sustinem lucruri bine documentate, iar celor care nu sunt bine documentate le spunem "legende pioase", indiferent ca e vorba de Sf Ap Andrei, de Sf Francisc din Assisi ori de alt sfant catolic. Asadar, de dragul ipotezei, sa presupunem ca aici ar fi fost Sf Andrei si ca in Romania ar fi fost un scaun apostolic.

Acuma, apare problema: cine este succesorul lui, cine ocupa, in mod legitim, scaunul Sf Andrei ? Ortodocsii ar putea sustine ca il ocupa Daniel Ciobotea. Noi am putea sustine ca e ocupat de mitropolitul Lucian. Ortodocsii vor spune: Hahaha, voi aveti mitropolit de 300 de ani. Deci, despre ce "venerabila vechime" vorbiti voi ? Dar noi spunem ca, timp de 1000 de ani, aici au fost catolici. Punand pe coloane cat timp episcopii ardeleni au fost in comuniune cu Roma si cat timp au fost rupti de ea, vom vedea cine are vechime venerabila.
__________________
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote