Eu cred ca chiar cea de-a doua porunca ne ofera raspunsul la cum sa ne imbracam atunci cand mergem la biserica: Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor și să nu le slujești; căci Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinților în copii, până la al treilea și la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc, și Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc și păzesc poruncile Mele. (Exodul 20:4-6)
Am scos in evidenta asta pentru ca noi femeile nu trebuie sa ne consideram un fel de Maica Domnului, ca zicea cineva ca trebuie sa fim ca Ea, noi nu o sa fim niciodata ca si Ea, oricate toale ne-am pune in cap! Cat despre acel pasaj din Biblie, se refera la femeile casatorite. Oricum, eu o sa iau exemplu Sf. Filofteia, care in biserica, in pictura nu are capul acoperit.Si apoi Biblia este interpretabila. Va atasez o poza concludenta despre tinuta in biserica.
Last edited by Ana Tr.; 11.05.2014 at 00:09:49.
|