Citat:
În prealabil postat de georgeval
Nimeni nu-si inrobeste voia rea diavolului cat face betivul
|
Da, am patit-o si eu de cateva ori cu betia cu cativa ani in urma, dar din fericire si din mila lui Dumnezeu nu am cazut in aceasta patima. Pot sa spun ca starea de betie este foarte pagubitoare atat sufletului cat si trupului, pentru ca in acea stare total necontrolata si intunecata, mintea mea era ca o bila intr-un bol rostogolindu-se in toate directiile, fiind aruncata spre vatamare cu tot felul de ganduri imorale si necuviincioase si spre ras nebun peste masura, iar cu trupul am bolit mult cand m-am sculat, ca eram neputincios in a ridica chiar si o cana. Asa este, dupa cum bine a citat george din canoanele Sf. Vasile cel Mare.
Cat despre cei betivi si a lor vindecare, eu stiu ca nu poti sa stai de vorba cu un betiv in limbaj religios, ca te va insulta cu prima ocazie, ori te va considera nebun sau in cel mai bun caz te va ignora. Ei sunt orbiti de patima, nu pot si nu au puterea necesara sa se duca sa vorbeasca cu un preot pentru ca ei insisi nu vor asta, iar cei care vor sunt foarte putini, plus ca nici nu se pune problema de impartasanie asa rapida, ca doar trebuie sa depuna si ei acolo un pic de osteneala din proprie vointa ca astfel nu se poate.
Si aici sunt de acord cu Z.Lidia:
Citat:
În prealabil postat de Z.Lidia
Repet, pana ce respectivul nu hotaraste sa faca ceva, nu putem decat sa ne rugam.
|