Intr-o carte scrisa de un autor american baptist, am citit ca vinul pe care il bea la vremea Sa Iisus Hristos era must, nu vin.
Mai sus spune si alexandra28again, ca vinul era diferit.
Oare vin nu inseamna VIN?
Oare in post, cand e dezlegare la vin, nu trebuie sa bem vin?
Si in biblie e pomenit vinul si anume ca intaritor in caz de subrezire a sanatatii.
Iar in Epistola catre Coloseni, se spune: 2:16 "Nimeni deci sa nu va judece pentru mancare sau bautura...". Bineinteles totul cu masura.
Iata programul Alcooholics Anonimous, ca ajutor pentru cei care vor sa se lase de bautura:
1. "Noi am recunoscut ca eram lipsiti de putere asupra alcoolului si ca vietile noastre devenisera de nestapanit.
2. Noi am ajuns sa credem ca o Putere mai mare decat a noastra ne-ar putea restitui sanatatea.
3. Noi am luat hotararea sa ne incredintam vointa si viata noastra lui Dumnezeu, asa cum L-am inteles.
4. Noi ne-am facut fara frica si cu minutie un inventar moral.
5. Am admis in fata lui Dumnezeu, a noastra si a altor persoana natura exacta a relelor noastre.
6. Am fost pe deplin pregatiti sa-i permitem lui Dumnezeu sa indeparteze toate aceste defecte de caracter.
7. Cu smerenie L-am rugat sa indeparteze defectele noastre.
8. Am intocmit o lista a tuturor persoanelor pe care le-am facut sa sufere si am avut dorinta sa ne indreptam.
9. Ne-am schimbat comportamentul fata de acesti oameni, in mod direct, ori de cate ori a fost posibil, cu exceptia cazului in care daca am fi facut acest lucru i-am fi facut sa sufere pe ei sau pe altii.
10. Am continuat inventarierea personala si, ori de cate ori greseam, o recunosteam imediat.
11. Am cautat ca prin rugaciune sa ne imbunatatim contactul constient cu Dumnezeu, asa cum L-am inteles noi rugandu-ne doar pentru cunoasterea voii Lui, in legatura cu persoana noastra, si pentru primirea puterii de a implini acest lucru.
12. In urma trezirii spirituale, ca rezultat al acestor trepte, am incercat sa ducem acest mesaj alcoolicilor si sa folosim aceste principii in toate problemele noastre."
Trebuie observat faptul ca acest program conduce atat de puternic catre ultima treapta a trezirii spirituale, incat un alcoolic indreptat poate ajuta un alt alcoolic.
(din "Vindecarea arborelui genealogic" de Dr. Kenneth McAll )
Dr. Jarvis sustine ca consumul zilnic de miere de albine si otet de mere acopera necesarul de acizi, pe care bautorul si-i ia din alcool.
|