Citat:
Īn prealabil postat de Fani71
Foarte buna intrebare. Asta, si fapttul ca episcopul poarta capul acoperit la slujba, trebuie spus si celor care spun ca trebuie sa purtam batic ca asa a spus sf. Pavel.
Eu cred ca sf. Pavel vorbeste in acest pasaj cu tinuta femeilor si a barbatilor despre obiceiuri din timpul lui, deci despre decenta pe care trebuie sa o avem la slujbe. Aceasta decenta se schimba de la o epoca la alta. Intr-un moment al istoriei au aparut calugarii si a aparut obiceiul de a si lasa parul sa creasca ca o forma de asceza. La fel, a aparut si epoca noastra cand femeile nu mai au nevoie sa-si acopere capul ca sa fie decent imbracate (pana la inceputul sec. 20 nu era asa).
|
In legatura cu parul lung eu am incercat sa gasesc cateva motivatii. Respectiv: poate ca ei au luat exemplul lui Iisus care avea parul lung, nu? Se poate. Ca sa se asemene cu El. Pe de alta parte barba si parul lung semnifica faptul ca nu exista preocupare pentru cele lumesti in ceea ce priveste estetica; este o simplitate. De asemenea as putea sa spun ca acestea doua sunt si pentru a nu atrage atentia sexului opus iar in cele din urma ca sa se diferentieze de ceilalti oameni.