Citat:
În prealabil postat de lore86
Depresia post partum apare la majoritatea nasterilor, cele prin cezariana nu fac exceptie. SI depresii care sa tina un an nu am auzit. Si pe mine m-au incercat cateva, dupa al treilea si al patrulea copil, dar cu ajutorul Domnului si al parintelui duhovnic le-am depasit destul de repede. E adevarat, e o perioada mai delicata, o multime de schimbari la nivelul corpului, schimbari hormonale, schimbari sociale, schimbari ale regimului si ritmului de viata. Dar toate acestea trec. Mamica se acomodeaza destul de repede cu ele. Trebuie doar un pic de credinta si nadejde in Domnul. :)
|
Ai dreptate Lore, depresia post partum nu tine de felul in care nasti, ci de schimbarile hormonale si alte stresuri legate de ingrijirea bebelusului. La prima nastere am ramas marcata de perioada lauziei, acum spun in gura mare ca nu e de glumit, trebuie mare atentie si intelegere din partea celor din jur, e o perioada grea. La a doua nastere, am tinut sa respect randuiala Bisericii si mi-au fost citite, la rugamintea mea, rugaciunile pentru femeia lauza. Toate acele rugaciuni m-au ajutat mult sa trec peste perioada lauziei.