Subiect: Milostenia
View Single Post
Vechi 14.11.2007, 17:48:39
OvidiuO OvidiuO is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.08.2007
Implicit

:)bun lucru milostenia, vai ce bun...te poate propulsa direct in Rai. De ce ? Fiindca cel care face milostenie sub aceste toate formele prezentate de ZLidia, inseamna ca isi iubeste aproapele. Intr-adevar poate multi dintre noi dam un banut si zic ca e bine primit si acesta, dar mai mult decat acesta este munca noastra efectiva. Eu as vrea sa fim asa toti din Biserica uniti...azi mergem la Ion sa-i facem casa, turnam fundatia...toti lucram cu bucurie in suflete. Maine mergem la spital sa-i ajutam pe aceia ....poimaine mergem la azilul de batrani...la leaganul de copii....la penitenciar. Cred ca daca ne-am unii asa mai multi din parohia fiecaruia, avantul, dorinta, fapta si-ar spune cuvantul. Cand aceasta insa se limiteaza doar la ceva individual, se poate taragana si ramanem doar la nivel de gand, ori doar la banutul dat.
Apropo sa va povestesc ceva despre un prieten ca si asa nu-l stie nimeni de pe aici. Acesta dorea sa ajute asa fizic pe cineva, sa mearga la lucru la persoana x care era vaduva si nu putea sa se descurce, trebuia angajata o echipa de doi oameni macar. Acest prieten cu bucurie in suflet ca ce bine ca poate sa ajute si merge si lucreaza acolo vreo 3-4 dupamieze. Ce credeti ? Cei doi sunt platiti la sfarsit cu o suma cam cat castiga un om pe luna. Acestia nu au vrut sa primeasca plata, caci nu pt. aceea au mers la lucru ci doar ca sa ajute efectiv. Persoana insa nu si nu, a insistat, avea si destui bani (o mostenire)
Concluzie: pe cat de mare bucurie in suflet de a ajuta dezinteresat, pe atat de mare a fost si plata. Interesant, nu ? :)
Reply With Quote