Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan
Te temi de nebunia Ortodoxiei, Leonte?
|
Nu ma tem de Ortodoxia cuviosilor Siluan, Serafim, Antonie, Arsenie, Paisie si a celorlalti...
Ma tem de neo-orotodoxia care, inca din copilarie, m-a tinut in robia clevetirii si a judecarii paiului din ochii catolicilor sau musulmanilor, care m-a invatat ca Dumnezeu e un justitiar precum seful jandarmeriei, doar ca nu bate cu bastonul de cauciuc. "Cum nu-i vezi Doamne cat se lafaiesc si se destrabaleaza?! Off! Off! Oare cat o sa-i mai rabzi?".. se intrebau povatuitoarele cu viata imbunatatita, adunate la casa bunicii in vacantele de vara.
Daca m-as fi convertit ortodox, pe la la 25-30 de ani, as fi putut accepta ideea ca am inteles eu gresit. Daca as fi mers la biserica doar de Paste si de Craciun, de asemenea puteam accepta ca mi se naluceste mie, din pricina iubirii pentru cele dulci. Dar cat timp sunt sincer fata de Dumnezeu, nu ma tem sa demasc impostura popilor mincinosi. Mai ales ca nimeni nu cotizeaza la mine si nici eu nu fac parte din vreo organizatie. Ba, dimpotriva... La usa oricarei organizatii am batut, mi s-a inchis repede, vazandu-ma atat de ... idealist zic eu, nebun au zis ei.
Tu esti adult, alege singur varianta corecta.