Citat:
Īn prealabil postat de lore86
Un alt lucru care mi-a displacut, si m-am cam framantat sa il inteleg e cum poti sa iti trezesti puiul de nici doi ani sa vina sa te vada cum nasti!
M-a blocat lucrul asta.Stiu cat de rau mi-a fost in sarcina. Stateam intinsa in pat, iar copiii veneau si ma chemau sa ma joc cu ei."Nu pot , dragilor, mami nu se simte bine."
Nu pot uita chipurile lor triste vazand ca sufar, nu pot uita rugaciunile lor cu lacrimi ca mami sa se faca bine si sa fie bine si ea si bebe!
atunci cum as putea eu sa imi condamn copilul sa vada cum ma chinui in expulzie?
am vazut ambele povesti.Mi-a placut mult cea a lui Cleo, o adevarata atitudine de mama ortodoxa!
|
Nu am pretins ca aceste articole ar fi perfectiune, ci am dorit sa aduc in discutie subiectul, avand in vedere ca subiectul nastere acasa asistata este tabu in Romania. E adevarat ca si pe mine m-a mirat putin (mai mult) faptul ca a fost de acord ca baietelul de 2 ani sa fie prezent, dar banuiesc ca asa a simtit dansa ca este bine. (din spusele ei a avut o nastere usoara, in apa si bebe nu a fost afectat cu nimic..in sfarsit, ea stie mai bine)
@ioanna Cred ca ma repet. Cele care au ales sa nasca acasa deobicei au avut ok de la medicii lor, au fost in contact si cu moasele pe perioada sarcinii, cu alte cuvinte s-au asigurat ca sarcina va decurge normal (iar in caz de urgenta, moasa este in contact cu cel mai apropiat spital). Daca in alte tari se poate, in Romania de ce sa nu se poata? Daca in alte tari, mama are dreptul sa aleaga ce si cum (plan de sarcina), in Romania de ce sa nu se poata?(parca se poate la clinica Eva; si e scump) De la nastere asistata si in conditii bune ai ajuns la camp. Nu este vorba despre asa ceva. Expun cum se face si in alte tari si care este mentalitatea lor. E vorba sa fie mai multe variante de unde se poate alege ce e mai bine ptr. tine (ce e ok ptr. tine nu este si ptr. altcineva) si nu de inchiderea spitalelor si a maternitatilor. De ce sa fie singura varianta posibila statul pe pat ancorata la aparaturi si nasterea tot pe spate, iar personalul sa nu te bage in seama decat daca le dai bani?
Ce ar fi sa avem si maternitati ptr. mamaicile car vor sa nasca acolo (iar personalul sa fie cald si cu bune maniere), cezareana ptr. cazurile de urgenta, nastere acasa asistata de moase care sunt in legatura cu cel mai apropiat spital, casa de nastere-un fel de spital+nastere acasa (camera unde esti in travaliu si nasti seamana mai mult cu un dormitor, dar ai personalul langa tine si in caz de urgenta in aceiasi cladire este si spital---in SUA sunt, poate si in alte tari) si clinici private. Optiuni ptr. fiecare femeie. :)
*
E interesant cum in Ro se ia numai ce este rau din vest si ce este bun se ignora si nici macar nu sunt aduse in discutie.
Chiar am vazut un clip in care o doamna ginecolog spunea ca la stat ea decide cum naste femeia, doar la privat femeia are dreptul sa decida cum vrea sa nasca. Deci banul e important, nu viitoara mamica.