View Single Post
Vechi 18.01.2013, 20:53:18
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
iarta cuvantul acesta al meu si nu te supara pe mine.
Doamne fereste , cum sa ma supar , mai ales ca nu sunt strain de aspectul pe care tu il aduci in discutie !
Cuvintele postate sunt preluate de Parinte din cele lasate de un alt interviu realizat in urma cu niste ani cu Parintele Cleopa , deci sunt idei preluate , nimic nou sub soare , cum se spune . Tot doxologia a publicat un interviu cu Parintele Istrate care spune :
silvia întreabă:
Aș dori să știu dacă pot citi Psaltirea Maicii Domnului sau am nevoie de dezlegare de la preot (așa cum știu că e nevoie la Psaltirea lui David?) și aș vrea să știu dacă răspunsul îl primesc de la un preot...sau de la cine? Vă mulțumesc.
Răspunsuri 5 Aprilie 2011
ioanistrati a răspuns:
David a scris cea mai mare parte a Psaltirii. Maica Domnului nu a scris nici o psaltire. Cartea numită Psaltirea Maicii Domnului este o colecție de rugăciuni compuse în ultimele veacuri creștine. Puteți întreba orice preot duhovnic dacă e bine să citiți Psaltirea Maicii Domnului. Eu zic că da. Cu toate acestea, consider de mai mare folos Paraclisul Maicii Domnului, Acatistul Mântuitorului Hristos, Canonul de pocăință și Psaltirea lui David. Pr. I. Istrati

http://www.doxologia.ro/consiliere/d...1-04-05-214311

Parerile sunt impartite , dar n-ai sa vezi o interzicere in a citi Psaltira Maicii Domnului , mai ales ca este citita in multe Manastiri , si exista inregistrari in acest sens !
Un alt aspect , toate cartile ce contin Psaltira Maicii Domnului , sunt tiparite in tipografiile Bisericii Ortodoxe si au binecuvantare la inceput de carte , precum este si editia ce o am si din care citesc cu mult drag , editie din anul2002 . editata de Editura Ortodoxa Alexandria , cu binecuvantarea Episcopilui Galaction .
Niciodata nu cumpar carti fara binecuvantare si tiparite la edituri din afara B.O.R.
Ce spui tu , este 100% valabil pentru " Visul Maicii Domnului " si "Braul Maicii Domnului " care nu au binecuvantare si sunt tiparite in majoritate de edituri neagreate de B.O.R. ! De acestea doua sa ne ferim , mai ales de " Visul Maicii Domnului "
Psaltira Maicii Domnului , pe langa faptul ca are binecuvantare , este deosebit de bine realizata , intocmita , cu rugaciuni de exceptie !
Te asigur ca Psaltira Maicii Domnului , binecuvantata de biserica noastra , este extrem de folositoare , impreuna cu toate Acatistele si Paraclisele Maicii Domnului , mai putin acel " Vis al Maicii Domnului "!