Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Astfel vazute lucrurile, cuvintele "Biserica este Imparatia lui Dumnezeu" au cu totul alt inteles, unul mult mai propriu, decat ne-am gandit mereu.
|
Citat:
... de a face ca Cetatea lui Dumnezeu sa coboare peste Cetatea Oamenilor.
|
Citat:
..., Papa sustine o noua imparatie, menita a apara crestinatatea si a face ca legea oamenilor sa coincida cu legea lui Dumnezeu.
|
Din ce am citit până acum, am reținut aceste mici fragmente ca fiind baze ale mesajului esențial pe care domnul Dragomir ține să îl transmită. Totuși trebuie să recunosc că încă nu reușesc să văd foarte bine legătura dintre enunțuri și cred că ar fi bine ca domnul Dragomir să își expliciteze poziția sau ceea ce are de spus, nu de alta dar ca să și înțelegem exact ceea ce vrea să spună. Din moment ce domnul Dragomir a ținut să facă publică această poziție care nu este foarte precisă (din punctul meu de vedere) cred că ar fi normal ca lucrurile să fie clarificate, așa încât să putem avea o bază pentru a face o critică acestei poziții, în situația și în măsura în care găsește cineva că este ceva de criticat. Așteptăm deci ca micul puzzle să fie asamblat pentru a avea imaginea corectă a ceea ce domnul Dragomir ține să comunice.