View Single Post
Vechi 15.01.2013, 11:14:34
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Pe voi vă mănâncă si nu știți cu ce v-aș putea scărmăna eu?
Eu zic mai degraba sa spunem: "Iarta-i, Doamne, ca nu stiu ce spun...

Iata, astazi se cuvine sa spunem pentru Eminescu un "Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!", fiindca pentru toti exista o judecata odata si in mod firesc acolo trebuie sa ne indreptam gandurile.
Eu nu-i pun viata lui sub lupa, iar ce stiu despre el imi da un sentiment mai degraba de mila si compasiune, decat de preamarire. Sa-l comparam cu Mihai Viteazu mi se pare dureros de trist pentru un roman crestin care s-ar presupune ca stie cate ceva din lupta voievodului pentru credinta ortodoxa! Pe Eminescu il asociez in doua feluri: in primul rand cu poezia si lupta impotriva badaraniei sau falsitatii; iar in al doilea rand cu ipocrizia. Cu totii suntem pacatosi, dar majoritatea tinem pacatul ascuns si ne este rusine sa-l spunem altcuiva decat preotului-duhovnic. El insa prefera sa-si trambiteze dragostea pentru o femeie maritata. Ori asta este sminteala, indiferent de cati viteji doresc sa-i ia apararea si bagandu-ne sub nas poezii geniale. Una-i una, alta-i alta. Pacatosi suntem toti si nu sunt eu in masura sa-l condamn, dar mi se pare mult prea riscanta ideea de a-l privi ca pe un sfant, fiindca asta bulverseaza intreaga notiune de credinta. Si-asa, multi neaga meritul voievodului Stafan in calitate se sfant... Dumnezeu stie cum o fi... Dar datorita lui, multi ostenitori in Domnul se roaga astazi in Moldova, si au lacase de rugaciune cu totul binecuvantate de Dumnezeu. Eminescu pe cine-a mantuit? Pe Ion Creanga-raspopitul, care ne-a lasat "Povestea p***i"?

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote