Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Ce trebuia să înțelegi n-ai înțeles, iar ceea ce crezi că ai înțeles era deja în mintea ta sub formă de prejudecată. Ți-am arătat, foarte pe scurt, cum funcționează manipularea într-un caz concret și cred că cine are ochi de văzut și minte de priceput și-a dat seama cu ușurință cam ce fel de metode sunt folosite pentru construcția aparatului propagandistic al sectei cipodocșilor.
De altfel, căutând opinii în lista pe care mi-ai oferit-o cu altă ocazile, cam doi părinți îmbunătățiți doar de imaginația voastră vorbesc explicit despre aplicația apocaliptică birocratic-digitală : cuviosul Amphilohie Tyri noul cipolog și Șișmanian blogoslovul.
În rest tema este abordată responsabil, cu accent pe prioritățile dintotdeauna ale creștinilor: creșterea duhovnicească, solidaritate intraeclezială și viațuire tot mai adânc ancorată în Hristos.
Desigur, suntem liberi să învestim cu valoare orice alegere personală și să trăim în orizontul deschis de aceste alegeri. Primejdia sectară survine atunci când supraapreciem alegerea noastră personală ca normă sobornicească și începem să împărțim lumea în oi și capre pe criterii arbitrare. De exemplu, când cipodoxia devine o condiție sine qua non de identificare a ortodoxiei.
|
Frate, despre manipulare preotii ne spun ca trebuie privita in ansambul ei si sa avem in vedere consecintele ei! Parintele Cleopa ne invata ca sunt 12 trepte ale pacatului:
http://carteromaneasca.wordpress.com...ale-pacatului/
Si daca in primele 9 omul “cocheteaza” cu pacatul, in treapta a zecea pacatul devine deprindere, fiind foarte periculoasa pentru ca prin ea pacatul devine o a doua natura a omului si e vazuta ca ceva normal….
Stim foarte bine ce usor ni se strecoara in suflete indemnul de-a pacatui, consimtamantul nostru dat gandului pacatos iar in cele din urma infaptuirea lui.
Iar media ne intoxica, ne atrofiaza trezvia, teama de pacat, de Dumnezeu, ne “mecanizeaza”… robotizeaza.
Daca acum cativa ani tunul dat de SOV Invest a socat intreaga tara fiind mana cereasca pentru media in cresterea audientei, astazi cand tara e harcea-parcea, vanduta bucatica cu bucatica, nici nu mai clipim – a devenit o consecinta... nu stim a cui... a integrarii in UE, a neglijentei guvernantilor, a datoriilor, a lipsei noastre de interes… e "mister"!
Daca vedeam la stiri cu ceva timp in urma ca a avut loc o crima, un accident cu multe victime, spuneam “Doamne fereste”, astazi moartea unui om trece neobservata chiar prezentata de media, iar “celebrele” atacuri teroriste de prin scoli sau cum a fost cel din 2011 cu nebunul de Breivick – zeci de oameni omorati, copii…. Furia oarba a individului care si-a impuscat sotia in coafor cu tot cu colega ei… totul ne “obisnuieste” cu violenta, nu? Mai reprezinta scenele sangeroase, atacurile verbale, calomnia, insulta, instigarea, ruinarea reputatiei unui om, ceva revoltator? Deloc! E pura Normalitate!
Manipulare? Cine-si mai aminteste creditul cu buletinul? Iei acu’ platesti la anu’… si la cat mai multi ani!! Eu pot spune fara falsa modestie ca am “sansa” sa figurez cu un singur credit – la casa, dar am colege carora nu le mai ramane mai nimic din salariu
Suntem in starea de cadere, suntem pacatosi (eu una stiu sigur ca sunt foarte pacatoasa)! Parintele meu ne cearta mereu, spunandu-ne sa nu ne prinda ca ne impartasim cu nevrednicie sau ca ne spovedim “pe fuga”, ca ne osandim singuri….
Din cauza “normalului” nu mai vedem ca deja se considera cipul in trupul nostru ca ceva “cool”? e deja productiv nu? Doar ne aduce atatea avantaje… si daca tot fluturam in vant cu discernamantu’ unde e simplitatea aia de creștere duhovnicească și viețuire tot mai adânc ancorată în Hristos de care pomenesti ?
si ce intelegi prin sintagma “solidaritate intraeclezială”?? e vorba un ecumenism ambalat in poleiala aurie a umanismului?? Sper din suflet ca nu esti adeptul ecumenismului

Parintele tau stie despre “inclinatia” ta? Dar despre guvernarea electronica ce spune? de ce nu comunici ca un egal?.... amical...