View Single Post
Vechi 14.01.2013, 15:32:12
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
Am înțeles!! ești dintre cei cu minte nemțească..... cartea este tipărită de o editură ortodoxă sub binecuvântarea Presfințitului Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Telormanului, București 2009. În prefață se vorbește despre faptul că ATEII, când refuză cipurile se gândesc la demnitatea umană, CREȘTINII, când refuză cipurile sunt îndreptățiți de dogma credinței a Chipului lui Dumnezeu în om, iar creștinul în orice împrejurare acționează ca persoană și poziția sa nu este rodul vreunui ordin de la vreun centru coordonator, ci de la harul care locuiește într-însul.... mă dezamăgești cumplit... nici măcar nici nu te-ai obosit să vezi cine-a publicat cartea
și se mai mira Ioana că nu a văzut pe nimeni cu atitudine favorabilă cipului sau că acesta n-ar avea influență duhovnicească!
însuși părintele Papacioc spune că miroase a 666, dar e mai bine să dăm cu parfum , să punem brăduți să acopere ce ne deranjează... în final, chiar părintele susține că nu suntem proști! dar e bine că se aruncă cu lături în preoți chiar de "credincioși"... n-ar fi chiar prima dată!! vai nouă, ce nație de nemți!
Ce trebuia să înțelegi n-ai înțeles, iar ceea ce crezi că ai înțeles era deja în mintea ta sub formă de prejudecată. Ți-am arătat, foarte pe scurt, cum funcționează manipularea într-un caz concret și cred că cine are ochi de văzut și minte de priceput și-a dat seama cu ușurință cam ce fel de metode sunt folosite pentru construcția aparatului propagandistic al sectei cipodocșilor.

De altfel, căutând opinii în lista pe care mi-ai oferit-o cu altă ocazile, cam doi părinți îmbunătățiți doar de imaginația voastră vorbesc explicit despre aplicația apocaliptică birocratic-digitală : cuviosul Amphilohie Tyri noul cipolog și Șișmanian blogoslovul.
În rest tema este abordată responsabil, cu accent pe prioritățile dintotdeauna ale creștinilor: creșterea duhovnicească, solidaritate intraeclezială și viațuire tot mai adânc ancorată în Hristos.

Desigur, suntem liberi să învestim cu valoare orice alegere personală și să trăim în orizontul deschis de aceste alegeri. Primejdia sectară survine atunci când supraapreciem alegerea noastră personală ca normă sobornicească și începem să împărțim lumea în oi și capre pe criterii arbitrare. De exemplu, când cipodoxia devine o condiție sine qua non de identificare a ortodoxiei.