10.01.2013, 21:07:18
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 28.02.2011
|
|
Citat:
În prealabil postat de maria-15
imi cer iertare,uneori sunt mai neintelegatoare.
astept cu nerabdare sa le citesc.
adevarul e ca tot ceea ce tine de comunism s-a dezbatut de f.multe ori pe forum,mi-ar placea sa citesc si despre perioada dinaintea acestui regim.
cu drag il ascult pe tata atunci cand imi povesteste despre amintirile parintilor lui (ei s-au nascut inainte sa izbucneasca cel de-al 2-lea Razboi Mondial),in special despre motii si banatenii de atunci...iar in ceea ce priveste povestile cu voievozi,domnitori,turci,ele mi-au infrumusetat copilaria,m-au facut sa visez la perioada cand taranii romani mureau pt. a-si apara credinta,NEAMUL(era o mandrie sa fii roman)...nici acum nu pot sa-l uit pe bietul Mitrut,spunzurat in joaca de stejarul din Borzesti si ucis de turci,iar peste ani razbunat de Stefan cel Mare....acum devin putin oof-topic,insa un copil e atras de istorie prin aceste legende,mituri,daca de mic ii insiri doar niste ani,nu va prinde drag ca mai tarziu sa citeasca despre faptele reale care stau la baza acestor povesti.deci incurajez parintii sa le citeasca astfel de povestioare(nu zic ca benzile desenate cu Scooby Doo nu au farmecul lor :D) copiilor pt. ca ii vor ajuta pe acestia sa nu se manifeste indiferent fata de istorie.
|
Taranii traiau saraci, mureau saraci.
|