Citat:
În prealabil postat de AlinB
Batii campii fara absolut nici o gratie.
Care "duhovnici ravnitori"?
Adica aia care s-au pronuntat intr-un fel sau altul, dintr-un motiv sau altul (si dezinformarea si manipularea e printre motive), sunt ravnitori, cei care nu...sunt pleava.
Cu fiecare afirmatie care o faceti defaimati majoritatea preotilor si episcopilor Bisericii Ortodoxe Romane, si aveti pretentia ca nu sunteti sectari.
|
Eu am mai spus și repet că poziția Antoniei este fundamental protestantă și n-are nici în clin nici în mânecă cu ortodoxia.
Exact prin asta se definește protestantismul și spiritul schismatic: nu accept poziția oficială a Bisericii, decât dacă se potrivește ci pozițiile pe care le accept eu (respectiv, ale acelora despre care tot eu apreciez că sunt suficient de înduhovniciți).
Pânp la urmă, este o problemă de autoritate.
Ortodoxul (sau catolicul) este cel care recunoaște că autoritatea lui Hristos se manifestă prin autoritatea Bisericii, iar autoritatea Bisericii se manifestă prin: preot, episcop, Sinod (în cazul catolicului, îl mai adăugăm și pe Papă). Atât. Punct. Gata. Finita. Fertig. "Cine ascultă de voi, de Mine ascultă". Dacă episcopul îmi spune mîine, cu autoritatea conferită de Biserică, să-mi implantez un cip în buric, implantarea cipului devine o chestiune de ascultare de Cristos. Oricine găsește cu cale să pună la îndoială autoritatea episcopului, pune la îndoială autoritatea lui Cristos. Punct.