Citat:
În prealabil postat de Florinvs
Intradevar, in unele din filmele sale- si in special in cele istorice care prezinta evenimente din perioada interbelica sau a celui de-al doilea razboi mondial- partidul comunist este prezentat intr-o "lumina" favorabila, cu totul departe de adevarul istoric! Insa, inainte de 1990, nici nu se putea altfel, deoarece exista cenzura!
Totusi, nu se poate nega ca a fost un mare regizor, filmele sale bucurand milioane de oameni! De exemplul "Dacii"- cu o certa valoare istorica sau un "Nea' Marin Miliardar"- o comedie foarte reusita, nu cred ca li se poate reprosa ceva!
|
Nu contest ca,dincolo de anumite filme propagandistice,au existat si exista niste filme bine realizate si de o inalta tinuta artistica ! Insa sa nu pierdem in vedere avantajele imense de care a beneficiat regizorul : scenaristi de mare talent, o generatie de actori foarte talentati si profesionisti (care,dupa parerea mea,sunt principalul motiv al savorii unor filme !!!), sume de bani imense,si material uman imens . Toate acestea fiind puse la dispozitie ,nu puteau sa nu iasa si anumite realizari cinematografice !!!
Oricum,eu nu am vrut sa judec opera artistica !
Problema apare,daca vreiti,in timpul si dupa Revolutie,momente in care personajul noastru a jucat un rol extrem de important,pe care se pare ca nu a dorit niciodata sa il devoaleze !!!