Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox
Doamne ajută.
Iubitoare de Dumnezeu, eu n-am spus că nu e de încredere cineva. E foarte bine și frumos ce ai adus la cunoștința noastră. Dar e doar o explicație. E o teleogumenă. Adică părere teologică.
Hristos ne spune clar că toată legea și proorocii, totul adică, cuprins întro singură lege: IUBIREA. Dacă vrem să înțelegem întrun mod mai bun iubirea dată de Dumnezeu nouă, oamenilor, atunci despicăm firul și vedem cele 4 legi, prin care Dumnezeu va judeca lumea, care defapt e una, Iubirea. Cât de mult iubești. Când mă refer la lume, mă refer la toți necreștinii. Căci creștinii, ortodocșii, cu a căror rugăciuni mai ține Dumnezeu lumea, cu rugăciunile preoților, monahilor și pustnicilor creștini (ortodocși desigur), cu ei va fi altceva. Nu știu ce, dar știu doar că va fi mai frumos, e altă răsplată.
Bucurii.
|
Va rog sa ma iertati. Am avut impresia ca puneti la indoiala cuvintele parintelui Cleopa. Nu-l aparam pe parintele Cleopa; parintele n-are nevoie sa-l apere cineva; imi aparam gandul exprimat prin ideile pe care le-am gasit despre Judecata lumii.
Dumneavoastra m-ati intampinat cu blandete; eu m-am grabit sa-mi argumentez raspunsul. Am uitat (pentru o clipa) ca un crestin (in devenire) trebuie sa fie macar bland, rabdator, intelegator. De multe ori pe forum esti ca in ring.
Nu mi-am amintit nici o clipa de Cuvantul Mantuitorului Iisus Hristos:
<<Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați, și Eu vă voi odihni! Luați jugul Meu asupra voastră; și învățați-vă de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima, și veți afla odihnă sufletelor voastre! Că jugul Meu este bun și povara Mea este ușoară.>> Matei 11, 28-30
Din 2006 accesez cel putin o data pe zi
www.crestinortodox pentru ca sunt multe de citit, de inteles, de adunat... Pe forum am intrat mai rar. Pe forum insa, din pacate, de cele mai multe ori n-am vazut intelegere, pace, disputa prietenoasa. Eu insami, m-am razboit de multe ori.
Se vorbeste mult despre mantuire. Nu stiu daca se si face mult, in acest sens. De cele mai multe ori vorbim despre imposibilitatea mantuirii altora, dar despre garantia mantuirii noastre (crestini ortodocsi fiind).
Cand am postat acele date statistice (care nu-mi partin, sunt ale CNN) despre Crestinismul in lume, am vrut sa ne gandim (sau se ne amintim) ca:
1. Lumea crestina nu e doar crestinism ortodox
2. Lumea nu e numai crestinism
3. Ca popoarele din Asia, Africa si America de Nord si America de Sud au fost increstinate, in mare parte, de catre misionarii crestini romano-catolici, baptisti etc...si poate mai putin, de catre crestinii ortodocsi.
Si atunci, in mod firesc, apar alte intrebari:
1. Dumnezeu Creatorul tuturor celor vazute si nevazute putea sa ingaduie existenta atator milioane de oameni (pana la intruparea Mantuitorului Hristos) si dupa, doar pentru a-i trimite in Iad (nefiind crestini ortodocsi)? Si atunci, de ce ne spune Apostolul Petru: „Domnul nu este partinitor”.(Fapte10,34)(adaugand si toate trimiterile; sunt foarte multe si nu le-am mai postat).
2. E bine ca s-a facut increstinarea acestor popoare? Chiar daca au facut-o crestinii romano-catolici, crestinii baptisti etc. ? Si atunci, de ce a ingaduit Dumnezeu increstinarea in acest mod? Credeti ca Dumnezeu nu-i iubeste pe toti fiii Sai?
3. Cu siguranta ne iubeste pe toti, pentru ca toti suntem fiii lui Dumnezeu. Doar pentru NOI si a noastra mantuire: <<Că într'atât a iubit Dumnezeu lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat, pentru ca tot cel ce crede într'Însul să nu piară, ci să aibă viață veșnică.>> Ioan 3,16 (Sa fie aici raspunsul: ca viata vesnica este dobandita doar daca ai credinta in Fiul lui Dumnezeu, Mantuitorul Hristos?) (Dar nici asa nu pare in concordanta cu Iubirea lui Dumnezeu, iconomia lui Dumnezeu!!)
<< Și această poruncă o avem de la El: Cel care-L iubește pe Dumnezeu, să-l iubească și pe fratele său>>1Ioan 4,21
<< Noi știm că am trecut din moarte la viață, pentru că-i iubim pe frați; cel ce nu-l iubește pe fratele său rămâne în moarte.>>1Ioan 3,14 << Dacă cineva zice: Îl iubesc pe Dumnezeu!, dar pe fratele său îl urăște, mincinos este. Pentru că cel ce nu-și iubește fratele pe care-l vede, nu-L poate iubi pe Dumnezeu pe Care nu-L vede.>> 1Ioan 4,20
Si aici ar mai fi o intrebare: fratele este tot una cu aproapele?
Mantuitorul Iisus Hristos ne-a poruncit sa ne iubim aproapele:
<<și: Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău, din tot cugetul tău și din toată puterea ta. Aceasta este cea dintâi poruncă. Iar a doua este aceasta: Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. Altă poruncă mai mare decât aceasta nu este.>> Marcu 12, 30-31
Și să-L iubești pe El din toată inima, din tot sufletul, din tot cugetul și din toată puterea și să-l iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți este mai mult decât toate arderile-de-tot și decât toate jertfele“.>> Marcu 12, 33
Mantuitorul Iisus Hristos ne-a poruncit sa ne iubim aproapele, dar nu a facut niciun comentariu de genul:
1. Aproapele tau nu este: crestin romano-catolic sau musulman sau hindus etc.;
2. Aproapele tau nu este cu pielea neagra sau cu pielea rosie etc.
3. Aproapele tau nu este desfrantul sau hotul sau talharul sau .....
Dar stim sigur ca:
<<Așadar, mergeți și învățați-vă ce înseamnă: Milă voiesc, iar nu jertfă; că n'am venit să-i chem pe cei drepți la pocăință, ci pe cei păcătoși“.>> Matei 9,13