Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
...Pe ce anume se bazeaza parerea vehiculata de unii utilizatori, potrivit careia Adam si Eva, daca ar fi ramas in stare beatifica, ar fi conceput urmasi altminteri decat prin copulatiune genitala ?
Prin "pe ce se bazeaza" ma refer la adevaratele surse ale credintei crestinului: Sfanta Scriptura, Sfanta Traditie, liturgica si magisteriul viu al Bisericii...
|
Mi se pare ca ati uitat sa amintiti intre surse
revelatia(nu-i asa?).
M-am intrebat si eu inca de mai demult si de cateva zile "mi-a venit" un raspuns, si anume, ca in plan subtil(ideal) se sustine conceperea prin cuvant, prin idee, prin sentiment.
In plan material insa, conceperea(cuvantului, ideii, sentimentului) nu poate fi realizata altfel decat prin copulatie vaginala, iar Adam si Eva vor ramane vii, chiar daca trupurile lor materiale se vor intoarce in tarana; daca insa "cuvantul" este fals, iar copulatia vaginala este urmarea atractiei trupesti si nu a iubirii din care au fost creati, atunci ei deja sunt morti in plan subtil chiar daca inca au puls in "tarana" lor, in planul trupesc de care au fost atrasi.