Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox
Frumoasă sursă ai dat Maria-Elena, dar ceea ce s-a scris acolo e doar o teleogumenă, nu e o dogmă.
Dar sursa tuturor surselor și dogma tuturor dogmelor e Hristos Iisus. Și El a zis minunat:
"În aceste două porunci se cuprind toată Legea și proorocii." (Matei 22, 40) Dumnezeu va judeca lumea după o singură lege, spune Sfântul Ioan Gură de Aur: IUBIREA. El este Iubire. Te va judeca după cât de mult ai iubit. Și-atât. Ți-a pus în mădulare, în ființa ta întreagă putința de-a iubi. De-a iubi mult. Foarte mult. Și în asta te va judeca.
Nu după 4 legi. Ci după doar una. Dacă vrei să despici firul în patru, și să dezvolți idea, dai de acele 4 idei, legi.
Să ne fie spre învățătură și să ne ferim de toată erezia pământului. Ca să putem iubi curat, în singura curăție creștinească care mai există pe pământ Ortodoxia. O spun cu durere în suflet.
Bucurii !
|
CELE PATRU LEGI DUPA CARE VA JUDECA HRISTOS LUMEA
<<Am zis cateva cuvinte despre moarte. Acum voi zice cateva cuvinte si despre constiinta, ca cine isi pazeste constiinta sa curata, negresit moartea il gaseste fericit si pregatit. Constiinta este judecatorul cel drept pe care l-a pus Dumnezeu inlauntrul nostru.
Constiinta nu poate fi reflexia materiei in veacul veacului. Ea este glasul lui Dumnezeu in om si ea pururea il mustra, cand greseste : " Omule, de ce ai facut asta ?"
Aceasta lege a firii o au si chinezii, o au si crestinii, o au si budistii si brahmanii si mahomedanii. Este legea cea dintai pe care a pus-o Dumnezeu in inima omului de la creatie, dupa care s-a condus lumea pana la Legea cea scrisa. M-a intrebat un avocat necredincios :
- Parinte, eu nu ma impac cu judecata de apoi !
- Dar de ce nu te impaci, frate ? Cum asa ?
- Cum, parinte, o sa ma judece Hristos, daca eu as fi chinez sau de alt neam, care n-am auzit niciodata de Hristos ? Ei de acolo nu au auzit de Hristos. Oare Dumnezeu pedepseste cu nedreptate ? El este drept. Cum o sa ma judece si o sa ma pedepseasca, daca eu nici nu am auzit de Evanghelia lui Hristos ?
- Stai oleaca ! Dumneata stii sa invartesti actele acolo, sa faci procese verbale sau ce faci dumneata. Scriptura insa nu o cunosti. Esti un rationalist, desfaci firul in 40 si te prapadesti cu totul, umbland dupa capul tau.>>Parintele Cleopa, Ne vorbeste Parintele Cleopa - vol. 1-10 Editura Episcopiei Romanului 1995-2000, Restul articolului pe
http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/12patrulegi.htm
Daca nici Parintele Ilie Cleopa nu mai e de incredere.... nici
www.crestinortodox.ro nici www. sfaturiortodoxe.ro
Doamne ajuta!