Îmi aduc aminte că tata îi tot spunea mamei, în momentele în care ea "plângea nedreptatea din lume", respectiv constata că oricât de mult muncește ea tot nu poate ajunge la nivelul material al unor cunoscuți, să se uite și la cei care o duc mai rău decât ea. Poate fi și asta o soluție, de început: să învățăm să mulțumim pentru tot ce avem, fie și pentru faptul că putea fi mai rău. Există o pildă cu un om sărac care dormea pe o rogojină și care mulțumea lui Dumnezeu pentru că este sănătos, este liber, nu are grji, are o bucată de pâine să îți ostoiască foamea...
Contează, cred, și alegerea greșită a modelelor (un om realizat în carieră, o colegă frumoasă și super-aranjată etc.). Așa cum s-a mai spus, dacă acești oameni nu au și iubirea de Dumnezeu și de semeni, credință în Dumnezeu și alte virtuți, sunt de fapt săraci și nu atât de frumoși.
Să nu uităm că Iisus ne îndeamnă să fim blânzi și smeriți cu inima și ne atrage atenția că El nu a avut loc unde să-și pună capul să se odihească (așa cum păsările cerului au cuiburi iar animalele câmpului, vizuini).
În plus, judecata este la Dumnezeu. El știe de ce îi dă unuia mai mult și altuia mai puțin. Mulți spun că viața e nedreaptă, dar nu cred că e așa, pentru că Domnul "guvernează" cerul și pământului și nimic nu se întâmplă fără rost. Dacă putem accepta că totul se întâmplă cu voia lui Dumnezeu, nu ar trebui să fim nefericiți că nu avem familie, copii, bani, carieră, casă, Ferrari, capră sau mai știu eu ce... Bineînțeles că este responsabilitatea noastră cum ne ducem viața, și în mod firesc dacă învățăm și muncim și nu uităm de Dumnezeu, vom avea o viață decentă/ frumoasă...
Am observat că febra cumpărăturilor, oricât de scumpe și frumoase, sau mâncărurile oricât de fine și de bune nu ne vor aduce atâta bucurie ca iubirea, liniștea sufletească, dăruirea, prietenia, rugăciunea, lectura unei cărți bune...
Sper că nu m-am aberat prea tare.
O zi bună tuturor!
Last edited by Annyta; 05.01.2013 at 07:39:34.
|