View Single Post
Vechi 01.01.2013, 04:44:03
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Cum se explică, totuși, eternitatea iadului?
Cred că, așa cum spunea și Pr. Stăniloae, se explică prin preștiința lui Dumnezeu. Dumnezeu, pur și simplu, știe că unele dintre creaturile Sale vor persista în veșnicie în starea de iad, de neiubire și întuneric spiritual.
În Mt25, se arată clar faptul că Împărăția lui Dumnezeu ne este pregătită nouă de la întemeierea lumii, iar iadul este "pregătit diavolului și îngerilor lui".
Dumnezeu Cel omniscient știe că diavolul va rămâne veșnic în alegerea răului.

O noapte liniștită și an nou fericit!
as vrea sa te intreb ceva.OK, Dumnezeu a stiut de la inceput ce se v-a intampla cu creaturile sale, ca Lucifer v-a cadea, ca Adam si Eva vor manca din pomul oprit, si totusi i-a ceeat, atat pe Lucifer cat si pe om stiind de la inceput ca vor gresi. DE CE? Poti sa-mi raspunzi? Eu NU a gasit raspunsul la acesta intrebare.
@Laura
Eternitatea iadului se explica la fel ca eternitatea Imparatiei lui Dumnezeu, dar in opozitie; un diavol anume nu va ramane vesnic in alegerea raului si se va mantui si el, dar nu toti deodata, asa ca totdeauna(vesnic, daca vrei) vor fi "la post" diavoli care sa aleaga raul.
@Stefan
I-a creat pe toti stiind ca vor cadea(10. După cum este scris: "Nu este drept nici unul;(Rom3,10)) , pentru ca El vrea ca omul sa vrea sa se intoarca la El in cunostinta de cauza, nu vrea sa-l "fabrice" pe om ca un robot care sa fie programat sa spuna Evanghelia.
Pentru ca Duhul Sfant Se salasluieste doar acolo unde este primit, Dumnezeu vrea ca omul SA VREA SA-L PRIMEASCA pe Duhul Sfant ca Acesta sa propovaduiasca prin el Evanghelia.

17. Toata darea cea buna si tot darul desavarsit de sus este pogorandu-se de la Parintele luminilor.(Iac1,17a)

Deci omul nu este in stare sa iubeasca decat prin lucrarea de Sus a Duhului Sfant.

Un An Nou 2013 Fericit!

Last edited by Demetrius; 01.01.2013 at 04:53:27.
Reply With Quote