Citat:
În prealabil postat de inamuresan19
Singrul argument pe care l-au adus e ca nu e din oras cu mine. Ei vor ca eu sa raman in orasul acesta si sa nu tind sa merg intr-un oras mai mare unde as putea avea mai mult oportunitati. Prietenul meu acum termina facultatea si mai are master-ul. Eu dupa liceu pot sa lucrez deoarece asa e liceu pe care il fac, pedagogie, specialitatea educator/ invatator. Nu e vorba de asta, vreau sa ma axez pe medicina. Mereu am mers pe ideea ca daca nu ineleg din prima, nu o sa o faca nicioadata. Ii intelegeam daca era un baiat rau, dar asa... nu inteleg. Parintii lui sunt intelegatori si inteleg situatia, nepoata lor a trecut prin asta din cauza mamei ei, adica sora "soacrei" mele. Am cerut doar intelegere, inainte sa iau decizia asta sau sa ma gandesc la plecare, tot asa voiam sa fac... sa imi incep facultatea aici, o termin, dar dupa sa aspir la un oras mai mare, unde sa imi pot indeplini visele si sa ajung unde vreau. Vreau doar sprijinul lor, vreau decat sa vada ce fel de persoana e si sa ii dea o sansa, dar ce pot face cand ei nici nu vor sa ma asculte? Acum cateva luni mergea la preoti sa ma desparta de el... si chiar nu am inteles de ce face asta...
|
Stii, cand doua ambitii impise la extrem se ciocnesc frontal, ambele parti au de pierdut.
Stiu ca tu crezi ca il cunosti pe el - poate da, poate nu - relatiile la distanta pot fi inselatoare.
DAR, ei nu-l cunosc cum il cunosti tu, se poate sa nu aiba incredere in el sau in evaluare ta.
Si mai pot fi alte N motive de partea lor, mai mult sau mai putin drepte - ai putea sa le afli intr-o discutie directa despre asta, daca tu crezi ca se merita sau conteaza.
Dar eu cred ca nu e atat de important, oricum n-ai sa poti sa le demonstrezi ca gresesc 100%.
Problema tocmai asta este, ca tu tii musai sa le impui sa accepte aceasta relatie, si vezi limpede ca nu se poate.
Ei, cand astea doua ambitii se ciocnesc, nu poate sa iasa nimic bun de aici.
Dupa cum vezi, tu vrei sa pleci pur si simplu si sa-ti risti viitorul -
o investitie pentru care nu exista garantii ba chiar as putea spune vine cu o doza substantiala de risc.
Mai mult nu pot sa-ti spun, pentru ca este f. dificil sa explici cuiva la 19 ani cat de surprizantoare poate fi viata sau/si natura umana si nu neaparat in sensul placut, cum suntem poate obisnuiti din filme.
De ce nu procedezi cu intelepciune, renunti sa le mai impui acceptarea acestei relatii si o duci in secret, incercand totusi sa termini o facultate in orasul in care esti?
Peste cateva luni, maxim un an, daca nu ai sa mai aduci in discutie aceasta chestiune, vor uita, nu te vor mai stresa cu asta.
In cativa ani, vei vedea si tu daca aceasta relatie corespunde asteptarilor tale.
Si o data facultatea terminata, vei avea mult mai multe oportunitati, inclusiv sa pleci in ce oras vrei tu si chiar sa te poti intretine acolo.
Asa ar fi cel mai bine pentru toata lumea, ai reusi sa-ti pastrezi si relatia si o armonie cat de cat in familie, nici nu trebuie sa risti o perioada decisiva din viitorul tau.