Citat:
Īn prealabil postat de sophia
Eu am inteles si sunt de acord cu ce scrie Zahariareferitor la lauza si rugaciunile speciale pentru ea si prunc.
Discutia de mai sus era insa legata de un canon care spunea, daca a fost bine citat, ca lauza nu are voie sa se apropie de pruncul ei.
Si toti ne-am intrebat ce solutii are? Cine ingrijeste si mai ales alapteaza copilul.
Sunt totusi 40 zile! Daca nu si mai mult (ca fiecare femeie are problemele ei si nu se curata la apasare pe buton).
Si n-am inteles din povestea lui Mos-Neagu ce era cu copilul si colegele sotiei.
Era cineva necurat in acel caz? Sau copilul inainte de botez era cu problema?
Sau colegele mamei erau necurate si de aia a avut copilul probleme.
M-ati derutat si mai rau. Ca inteleg ca ininte de botez nici pruncul nu este curat.
Eu n-am auzit de mama sa-si lepede pruncul. Si la maternitate ti-l da imediat dupa nastere sa-l alaptezi.
Si am tot citit ca povestea cu izolatul copilului pana la botez nu are nimic cu biserica. Si nu pateste nimic.
La noi in biserica se citeste mamei cu pruncul mai intai acasa (daca cere) si apoi la biserica. Si botrezul este mai tarziu. Asa ca ies pana atunci cu totii in lume.
Fratilor, va rog eu, incercati sa scrieti mai clar si mai la subiect. Ca ne alegem doar cu farame si nu mai intelegem nimic.
|
Oi vei... Mare comoara rabdarea asta! Kernelu' meu, saracu', are un atac de panica. Nu au fost Zaharia si Dragos destul de clari?!