30.12.2012, 11:09:36
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 17.08.2010
Locație: Mai multe localități
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de nesperatu
Nu stiu la cine va referiti cand spuneti "nu suntem". Poate ca aveti dreptate, dvs. si inca o mana de oameni nu sunteti. Dar eu constat ca majoritatea oamenilor care sunt lachei si misei o duc mult mai bine decat majoritatea oamenilor care sunt cinstiti si corecti. O vad nu numai la nivel macro dar si in jurul meu, la locul de munca, pe strada, la toate nivelele.
Sigur ca cunosc si eu oameni care nu sunt misei, si cu falsa modestie pretind ca nici eu nu sunt, dar acesti oameni sunt la fel de dezamagiti ca mine si ei nu pot face nimic sa influenteze lucrurile. Vor fi eliminati imediat. Caz concret: intr-o firma gen corporatie internationala oamenii au fost obligati sa-si rezerve 5 zile din concediul anual pentru sarbatori. Adica nu au fost lasati sa-si ia tot concendiul in vara, deoarece pe perioada sarbatorilor de iarna vanzarile scadeau oricum si era mai rentabil pentru firma sa-si trimita atunci oamenii in concediu.
Ghiciti ce s-a intamplat. Pe 25 decembrie a fost contactat o parte din personalul in cauza si a fost somat sub amenintarea desfacerii contractului de munca sa se prezinte la serviciu pana pe 31 decembrie.
Credeti ca cineva s-a opus ? Si-a riscat cineva locul de munca ? Inutil sa va mai spun ca managerii, adica cei care i-au amenintat pe ceilalti, nici macar nu s-au gandit sa vina si ei la servici in perioada asta.
Suntem servili domnule Tomescu ? Credeti ca exemplul meu e un caz izolat? Sunt managerii respectivi niste nemernici ?
Unde e patria sau mai ales unde e familia in exemplul de mai sus ? Asta ca sa fac legatura si cu titlul topicului. Familia e acasa iar patria e non existenta, deoarece un patron strain isi va umple buzunarele pe baza servilismului romanilor.
|
Cu siguranță e nevoie de echitate, de dreptate.
Dar nu asta e problema.
E aberant să ne tot plângem de sărăcie, de nedreptate sau de orice altceva dacă nu facem nimic pentru Patrie.
Fără o Patrie puternică, reîntregită, independentă și liberă, sau pur și simplu fără o Patrie echitatea, dreptatea sunt doar vise.
Predescu Virgil