Citat:
Īn prealabil postat de Demetrius
Cele mai fragile zile din viata unui om sunt primele zile de viata pentru ca din momentul nasterii incepe drumul omului spre independenta prin ruperea incet-incet a legaturilor materne; daca aceasta rupere se face violent, cu socuri sentimentale, atunci copilul va fi handicapat sufleteste si sunt cazuri destule care confirma acest lucru(vezi crimele "semestriale").
De aceea cred cu tarie ca o fortificare spirituala(sufleteasca) se obtine mai usor daca resursele materiale sunt asigurate; prin urmare, cu cat bebelusul este mai mult timp legat de mama sa cu atat mai puternic se va adapta mediului de la care ulterior va obtine produsele necesare vietii. Tot atunci(la nastere) sufletul pruncului este mai curat decat la botez deoarece de la nastere incepe sa i se "murdareasca" aura sufleteasca.
Cred ca din punct de vedere... astral(sau divin) s-ar putea interpreta ca lauza, fiind atunci impura, lezeaza puritatea noului-nascut, puritate care i-ar putea aduce mantuirea daca ar putea fi pastrata la fel toata viata.
Si Fecioara Maria a respectat perioada (cu procedurile) de curatire de dupa nastere cu toate ca ea era binecuvantata intre femei; tocmai pentru ca era binecuvantata nu voia sa evite respectarea datinilor fiindca stia ca-i sunt folositoare Pruncului.
|
Stiu ca Fecioara Maria a respectat randuiala, dar nu cred ca nu a alaptat in perioada respectiva, caci botezul ortodox a luat fiinta dupa Invierea Domnului. Eu ma gandeam strict la alaptare bebe cand mama este lauza iar bebe a fost botezat de urgenta. Oare cum se face in prezent aceasta chestiune. Eventual primeste pogoramant de la duhovnic. Poate sa fie si asa. Dar bine ar fi sa vina preotul si sa binecuvanteze pruncul la 8 zile ptr. a fi ferit de probleme si ruga din partea mamei banuiesc ca ar ajuta sa fi bebe sanatos 40 de zile pana la botez. Nu sunt impotriva starii de leuzie sau ca mama trebuie sa astepte 40 de zile pana trece perioada, daca canoanele asa spun, asa este. Ma intrebam numai cum se procedeaza daca mama este lauza si bebe botezat, chiar se separa definitiv pana trec cele 40 de zile? Nu prea ar fi bine din motivele enumerate mai jos.
Ei, nici chiar imediat dupa botez. Caci la 40-60 de zile bebe este inca mic si curat. Nici nu prea stie pe ce lume traieste. Stie doar de mama si tata. Intai este constientizarea existentei mamei, si apoi existentei sale. Este foarte interesanta aceasta legatura intre mama si prunc. Si perioada sarcinii si a nasterii in sine, iarasi doua momente importante; sunt un fel de "rite of passage", de calatorie pe care mama o face inconstient mai mult. Hm. Am cam fost off-topic, imi cer scuze.