Citat:
În prealabil postat de Laura19
Problema este ca primele zile sunt destul de importante pentru a dobandi acea legatura intre mama si bebe. Iar daca bebe este ingrijit la inceput pentru 40 de zile si este si alaptat de alta femeie, mama lui nu il va mai putea alapta, caci bebe va recunoaste doar laptele celeilalte femei si tot probabil sa nu o mai recunoasca pe mama lui. Daca multe persoane care se preocupa cu legatura mama-nou nascut spun ca separarea mamei de copil doar ptr. cateva zile in spital, dauneaza legaturii intre mama-bebe, ma gandesc cum o sa fie dupa cateva saptamani. Copilul pana la 6 luni parca, nu realizeaza ca nu face pare din mama sa. Sa nu mai zic ce inseamna ptr. o mama sa fie separata de pruncul ei. Nici eu nu inteleg aceasta chestiune, as minti sa spun ca stiu la ce se refera acest canon si ce alternativa ofera. Mai ales in zilele noastre. Sa il ingrijeasca tatal si sa primeasca lapte praf? Sau lapte de la mama in biberon? Dar nici poate nici asa nu e bine caci vine de la lauza. Oricum, daca bebe primeste biberonul asa repede se va obisnui cu el, caci e mai comod si nu va mai accepta sanul, apoi laptele matern nici atat. Cum am spus, se rupe legatura. Poate puteti sa explicati care sunt alternativele in ziua de astazi ptr. femeia lauza cu bebe botezat. Caci eu nu pot sa vad. Am expus nelamuririle mele din nestiinta si ptr. a intelege. :)
|
Cele mai fragile zile din viata unui om sunt primele zile de viata pentru ca din momentul nasterii incepe drumul omului spre independenta prin ruperea incet-incet a legaturilor materne; daca aceasta rupere se face violent, cu socuri sentimentale, atunci copilul va fi handicapat sufleteste si sunt cazuri destule care confirma acest lucru(vezi crimele "semestriale").
De aceea cred cu tarie ca o fortificare spirituala(sufleteasca) se obtine mai usor daca resursele materiale sunt asigurate; prin urmare, cu cat bebelusul este mai mult timp legat de mama sa cu atat mai puternic se va adapta mediului de la care
ulterior va obtine produsele necesare vietii. Tot atunci(la nastere) sufletul pruncului este mai curat decat la botez deoarece de la nastere incepe sa i se "murdareasca" aura sufleteasca.
Cred ca din punct de vedere... astral(sau divin) s-ar putea interpreta ca lauza, fiind atunci impura, lezeaza puritatea noului-nascut, puritate care i-ar putea aduce mantuirea daca ar putea fi pastrata la fel toata viata.
Si Fecioara Maria a respectat perioada (cu procedurile) de curatire de dupa nastere cu toate ca ea era
binecuvantata intre femei; tocmai pentru ca era binecuvantata nu voia sa evite respectarea datinilor fiindca stia ca-i sunt folositoare Pruncului.