Subiect: Focul iadului
View Single Post
Vechi 28.12.2012, 13:48:02
Ciprian Mustiata Ciprian Mustiata is offline
Banned

Data înregistrării: 22.11.2012
Locație: Madrid, Spania
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
nu sunt dezinformari, multi pe care i-am intrebat de ce s-au rebotezat la baptisti, penticostali, mi-au spus ca pentru ajutoare...
Probabil au zis-o sarcastic, sau poate ei chiar pentru asta au facut-o. Dar ce ma mira, e ca nu am auzit asta in 12 ani ca membru din BB.

Pe de alta parte, indiferent de pozitia acelor indivizi, este clar ca ceea ce poate desi este adevarat (nu stiu de astfel de cazuri, dar pe de alta parte nu pot sa confirm-infirm) cu siguranta nu arata ca baptistii o fac numai pentru asta sau alte afirmatii ale dvs. ca baptistii tre' sa plateasca taxe (pe cand eu am platit taxe la stat pentru ce in parte au ajuns la BOR). In fapt nu pot nici sa inteleg pozitia dumneavoastra: cum pe de o parte cei ce devin baptisti, merg pentru ajutoare, dar in fapt ei sunt fraieriti pentru ca trebuie sa plateasca taxe.

Cazurile explicite care le-ati spus, au fost recomandari in cel mai bun caz. Pe sit-ul web al Catedralei Mantuirii Neamului sunt recomandari de donatii, si sunt folosite ca exemple donatii de o suta de mii de euro. Si CMNR este estimat la 400.000.000 euro, daca am inteles bine, si in parte este sustinut de statul roman, si implicit de familia mea ce nu e formata numai din ortodocsi. Nu vi se pare ca ar fi corect, ca procentual, banii sa ajunga la BB, B Adventista, B Penticostala, pentru a construi si acestia locase de cult?

Eu unul nu vreau bani dati la BB, ci prefer a se face o scoala in care se preda evolutia. Educatia este un lucru ce lipseste sub un anumit nivel in Romania. Daca nu-s de ajuns bani, sa se dea burse de studiu pentru studentii formidabili in strainatate.

Insa indiferent de bani si de faptul ca exista "uscaturi", faptul de a se da ajutoare, si a se da prin biserica, mi se pare de bun simt (indiferent de pozitia dumneavoastra teologica). Mi se pare mult mai bine ca biserica sa ajute orfanul si vaduva, decat aceasta supa sa fie oferita numai de institutii laice.

Chiar daca cineva va ajunge in urma acestor ajutoare baptist, evanghelist, sau ce o fi, cel putin nu o sa bea, nu o sa umple discotecile, o sa isi trateze sotia cu respect, si o sa traiasca forma lui sub care a inteles crestinatatea si credinta in Hristos. Dumnezeu o sa ierte necunoasterea acelei persoane.

Pe de alta parte, persoanele fara educatie, puse la furat, si traiesc fara Dumnezeu, chiar in pozitia in care ei ar face sau nu parte din biserica adevarata, nu ii va mantui. Asta este estenta mesajului lui Hristos, in ambele "interpretari" (protestante sau ortodoxe)