Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
Clarificarea a facut-o sora Yasmina !
Inca din vremea celui de al II razboi mondial s-a observat clar, la femei, inhibarea ovulatiei, la cele supuse infometarii anterioare mortii din lagarele de concentrare naziste.
Dar nu are nici o legatura regimul vegetarian sau si mai tare, cel naturist , cu abolirea ovulatiei din inanitie . Cu toate studiile si cercetatorii despre care voiti sa insinuati dvs. !
Iar de alt fond psihopatologic care poate duce la anovulatie nici nu mai incape vorba ! Pai noi aici vorbim discutii , nu stam sa facem savantlicuri... !
Ce bucuroase ar fi monahiile ortodoxe si chiar si cele catolice daca ar reusi sa suspende ovulatia printr-un simplu regim , fie el numit chiar vegan sau vegetarian . Unde nu le-ar milostivi Dumnezeu cu asa bucurie !
In rest , mi-a placut chestia cu Las Vegas ... sunteti un subtil si un rafinat pontos ! Eu oricum , nu v-am uitat din prima zi de cind ati aparut (sau de cind v-am vazut) pe acest forum . Imi placeti mult de tot !
|
1. Nu sunt medic si de aceea imi lipsesc anumite explicatii.
In general nu fac legatura intre ciclul femeii si alimentatie.
Totusi vorbim de doua lucruri diferite aici: menstruatie si ovulatie.
Prima poate avea loc si fara cea de a doua, caci exista si cicluri anovulatorii.
Asadar menstruatia exista si nu are legatura cu alimentatia, in sensul ca dispare daca nu mananci.
Exista alta legatura.
Anumite minerale si vitamine din alimentatie pot influenta starea femeii in acele zile si hemoragia.
De ex. anemia (prin lipsa de fier in sange) produce hemoragii.
La fel se spune ca magneziul si calciul influenteaza in bine starea de disconfort din acele zile (crampe dureroase).
De aceea se spune ca este bine ca femeia sa manance in acele zile produse care contin mai mult fier, magneziu, calciu. De ex. lactate, fructe, oua, carne.
Acum eu nu stiu cum se simt femeile vegane (deci care mananca numai vegetale). Faptul ca adopta asa o alimentatie arata ca au un alt fel de organism, care le permite acest lucru.
Cu ovulatia este altceva.
Se spune ca femeile slabe si cele anorexice nu sunt fertile. Adica au probleme cu ovulatia. De ce? Nu stiu sa explic. Inteleg doar ca se distruge echilibrul hormonal in organism.
Si starea psihica a femeii are mare importanta asupra ciclului si a fertilitatii ei.
La fel socuri, sau anumite boli grave.
Citeam undeva si inclin sa cred ca asa este, ca femeile care vor sa fie barbati prin munca lor, chiar ajung sa fie asa. Adica organismul incearca sa se adapteze la stres si efort si se produce o modificare hormonala. Se produce mai mult testosteron si mai putin estrogeni.
Urmarea: femeia se virilizeaza, fertilitatea scade.
Ce se spunea aici de femeile din timpul razboiului cu inhibarea ovulatiei din cauza infometarii, este de fapt ceva mai complicat.
Eu cred ca e vorba aici de un amestec: stare psihica/soc si infometare.
Mai degraba prima.
Repet nu inteleg exact legatura intre ovulatie si alimentatie.
2. Am dat mai sus linkuri cu explicatii.
Vegan este una, raw-vegan este alta.
Demeter vorbeste de raw-vegan, o subdiviziune a veganismului.
Vegan inseamna in general alimentatie numai pe baza de vegetale.
Acum astea le poti manca preparate sau crude.
Daca le mananci crude se cheama : raw-vegan
Raw = crud/neprelucrat
3. Necuratia femeii - este o discutie lunga, cu pareri pro si contra si fara rezultat.
Deja si multi preoti se contrazic. De aici diverse sfaturi si atitudini ale duhovnicilor.
E bine macar ca se defineste si accepta si o necuratie a barbatului.
Scor: remiza.
Mi-a placut foarte mult o parere din suflet a unui preot: "cum pot sa ma gandesc/spun eu ca mama, sora, sau bunica mea sunt necurate? Monahii poate asa considera despre mama, sora, sau bunica lor."
Asa ca sa ne punem (cine o mai are in viata) in fata mamei noastre si sa-i spunem ca este necurata in fata lui Dumnezeu. Putem?
Nu stiu, eu nu inteleg un lucru - in V.T se spuneau multe si erau si lucruri necrestine.
In N.T. a venit Iisus tocmai ca sa schimbe niste lucruri, sa aduca o lege noua, se ne invete la iubire. Daca nu vrem sa acceptam asta, de ce ne mai numim crestini si ortodocsi.
Nu am vazut ca El sa spuna ca femeia este necurata.
Adica nu stiu daca e vorba de necuratie in ciclul femeii, sau e vorba de alte aspecte. Ea poate sa aibe alte pacate.
La fel cum si barbatul nu cred ca este necurat (numai) printr-o simpla scurgere fiziologica.
Mai ales ca la ambii aceste probleme fiziologice duc la nasterea de prunci. Deci sunt lasate de la Dumnezeu pentru ca ei sa poata face prunci.