Citat:
În prealabil postat de urzicuta
de ce preotii indeamna atunci sa-i invatam pe copii chiar si papagaliceste rugaciunile?Poate ca este mai bine ca ei sa le memoreze si recite urmand ca mai tarziu sa le si inteleaga..
|
Da, Urzicuta, este foarte bine ca sa-i invatam pe copii de mici tot felul de rugaciuni, chiar daca nu le inteleg, pe masura ce vor creste vor constientiza intelesul lor.
Se vor obisnui cu mersul la Sfanta Liturghie si se vor simti bine in casa Domnului.
Referitor la scumpul meu nepotel, sa nu va faceti impresia ca 24 din 24 de ore doar cantam sau spunem rugaciuni. Dar cand ne trezim dimineata ne rugam una , doua rugaciuni,( numai daca are placere sa le spuna ), iar seara cand facem baita invatam colinde sau poezii pentru Mos Craciun si cand ne culcam, spune buni povesti si adormim tot in rugaciune. Sunt zile sau seri cand n-are chef sa spuna, ok, nimeni nu-l forteaza, dar ca sa se afirme ca daca spune un copil o rugaciune unui membru din familie, mama, verisor , unchi sau vecin, " deci spuse in fata oamenilor ca se aseamana cu paganii...." mi se pare o anomalie.
Eu ma bucur ca nu-i timid si va face fata cu brio cand va trebui sa spuna o poezie si o rugaciune , Mosului Craciun de sfintele sarbatori de iarna. Ce mandrie poate avea un copilas la 3 anisori, cand cu glasul zglobiu recita stalcit si cu putin ajutor la inceputul versetului, o rugaciune, o poezie sau un cantecel???
Multa sanatate tuturor copilasilor, parintilor si bunicilor ! DOAMNE AJUTA!icamilin