Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs
domnule Ciprian Mustiata, recunoasteti faptul ca ati aderat la religia baptista nu din cauza faptului ca ati fost traumatizat cand ati aflat ca pe toti pacatosii ii asteapta focul iadului, ci interesat de acele ajutoare (dulciuri, haine, rechizite) oferite in si de cultul baptist?
pe la noi, in Romania, cam astea sunt motivele pentru care unii accepta sa-si schimbe religia, nu stiu cum stau lucrurile in Spania, banuiesc ca tot cam asa...
|
Domnule Cornel Urs - inainte de toate orice propozitie in limba romana incepe cu litera mare!
Citat:
recunoasteti faptul ca ati aderat la religia baptista nu din cauza faptului ca ati fost traumatizat cand ati aflat ca pe toti pacatosii ii asteapta focul iadului
|
Motivatiile mele sunt in afara acestui topic, si motivele mele pot fi ale oricarui tip de crestin "mutandu-se" de la un tip de crestin la altul.
"ci interesat de acele ajutoare (dulciuri, haine, rechizite) oferite in si de cultul baptist" - desi nu vreau sa sune in nici un fel ca imi plang de mila, am fost ajutat - cand am fost mai tanar - de altii. In fapt cei ce m-au ajutat au fost crestini ortodocsi, diferiti protestanti, si cateodata si baptisti. Nu am nici o problema ca asta, si in fapt am acceptat aceste ajutoare mult dupa conversia la baptism si in orice caz nerelationat cu ea.
Daca acest mod de gandire s-ar aplica in cazul dumneavoastra, ca sunteti din Romania, ce sa va zic,
duceti-va la biserica care va da cele mai multe ajutoare si botezati-va!
Afirmatia dumneavoastra, este in orice caz lipsa de respect, e ca si cum ati spune ca ortodocsii nu pot renunta la ortodoxie deoarece sunt foarte atrasi de gustul de coliva, ce bunica mea ortodoxa (si in familia mea) o facea foarte bine preparata. In fapt am mancat coliva si abia asteptam orice comemorare a mortilor datorita ei inainte si dupa conversia la BB. Acest lucru insa nu m-a facut ortodox se pare.
"cam astea sunt motivele pentru care unii accepta sa-si schimbe religia, nu stiu cum stau lucrurile in Spania, banuiesc ca tot cam asa"
Ce spuneti aici? Ca ajutoarele sunt ceea ce schimba credinta cuiva? Daca va referiti ca a primi ajutoare din motive religioase, sau sub o platforma religioasa este imoral, probabil ca va sare in minte este terenul facut cadou de Statul Roman pentru Catedrala Mantuirii Neamului Romanesc (
http://ro.wikipedia.org/wiki/Catedra..._Rom%C3%A2nesc ) A ajuta anumite persoane in nevoie nu mi se pare imoral, ci necesar!
Cand am fost in absoluta nevoie am fost ajutat in fapt cel mai mult de 3 persoane: 2 ortodocsi (un el si o ea) si de un penticostal. A fi nesimtit din partea mea sa zic ca nu am apreciat o multime ajutorul lor. Pe de alta parte, acesti ortodocsi au fost intre primii ce m-au felicitat de nunta, si desi stiau ca-s baptist, nu a facut nici o diferenta in felul in care ne-am vazut.
Dumneavoastra de asta credeti ca sunt baptist?