Citat:
În prealabil postat de elena20
Am gasit in Ziarul Lumina(pe internet) un articol in care se spune ca femeia care a nascut sau cea aflata la menstruatie este necurata, deoarece, avand un corp slabit, apartine unei sfere inferioare.
De asemenea, am citit ca femeile care au o alimentatie vegana nu au niciodata menstruatie(mucoasa lor uterina, cand nu mai este necesara, se absoarbe, nu se elimina), iar animalele salbatice care mananca numai hrana complet naturala, nu au deloc menstruatie, fata de cele domestice care primesc mancare din mana omului.Menstruatia nu este altceva decat rezultatul unui mod de viata care foarte greu se poate schimba, mai ales in zilele noastre, cand toti mancam foarte multe alimente din magazine si din ce in ce mai putine cruditati (care sunt cele mai recomandate).Asadar, nu trebuie sa ne smintim de faptul ca suntem considerate necurate in acea perioada, zicand ca asa ne-a creat Dumnezeu.Din ceea ce am scris mai sus, se conchide ca nu astfel stau lucrurile.
Va las mai jos linkurile cu sursele mele de inspiratie: http://www.ziarullumina.ro/articole;...-necurata.html
http://www.friendship-energy.com/mag...sara-_126.html
http://venus.org.ro/index.php/ro/san...si-normalitate
Si inca un articol pe care l-am descoperit chiar azi:
http://www.bodyalchemist.ro/content/...a-a-femeii.htm
Consider ca tot ce scrie in aceste articole(pe care va rog sa le cititi ca sa puteti intelege mai bine ceea ce va spun) este foarte adevarat, deci noi, oamenii moderni, avem o viziune gresita asupra acestui fenomen biologic.Faptul ca in aceasta perioada avem dureri, ne simtim mai obosite, etc. ar trebui sa ne faca sa ne punem intrebarea daca intr-adevar este un fenomen biologic normal sau, mai ales, necesar.
Este foarte probabil ca articolul din Ziarul Lumina sa-l fi citit si dumneavoastra, deci nu ar fi ceva nou, dar de ceea ce scrie in celelalte articole nu cred ca ati mai auzit .Totusi, mie mi se pare mult mai logica aceasta viziune, decat ceea ce ni s-a predat la scoala sau ceea ce invata mass media.
Va rog sa ma iertati daca v-am smintit!
|
Doamne, ajută, Elena!
Am încercat și eu să dau câteva informații în acest sens, acum văd că ai scris și tu despre aceste lucruri. Eu am înțeles abia după mult studiu, după ce am fost propriul cobai în anumite experiențe, după ce am luat la rând munți de cărți de medicină, după ce am citit despre cum era privit acest fenomen la diferite popoare și de-a lungul istoriei lor...am făcut practic un studiu medico-socio-cultural serios. Sper ca tu măcar să fi ajuns mai repede la aceste concluzii:)
Așa este, menstruația ține mai degrabă de patologic și nu, nu este necesară. Am văzut că sunt persoane care nu fac diferența între ovulație și menstruație, ca și când prima nu poate exista fără cealaltă. Dar de ce să mă mir la câte inepții se învață astăzi până și în facultățile de medicină?!
SUBNUTRIȚIA NU INTRĂ ÎN DISCUȚIE. Ea este cu totul altceva și determină multe probleme de sănătate, nu numai legate de menstruație sau fertilitate.
Îți pot confirma cele pe care le-ai spus legate de alimentație, deși deocamdată dieta mea nu s-a schimbat radical decât de un an și ceva, deci nu mă pot aștepta la miracole peste noapte. Dar pentru mine și schimbările mici sunt miracole, și bucuriile mărunte sunt tot daruri de la Dumnezeu.Durerile nu mai sunt nici pe departe la fel de mari, nr de zile ale menstruației au ajuns sau fie 2 sau 3 (față de 5-6 înainte), hemoragia s-a diminuat într-un mod impresionant, iar eu mă simt, evident, de mii de ori mai bine:) Se spune că un organ e sănătos atâta timp cât funcționează perfect fără ca noi să-l simțim. Prin urmare, nu știu ce să zic despre contracțiile atât de dureroase ale uterului pe care femeile le îndură lună de lună. Dacă ne doare ficatul, sau stomacul, daca ne înțeapă inima, imediat ne îngrijorăm, mergem la medic, ne punem întrebări. Și cu toate astea, credem că durerile menstruale nu țin de domeniul patologicului. Ciudată abordare în logica omenească...
Țin să subliniez că nu e vorba numai de hrană în drumul spre îmbunătățire și/sau vindecare...ci și de mediu, de aerul pe care îl respirăm,de apa pe care o bem, de stresul la care suntem supuși.În ziua de azi cred că o menstruație normală ar însemna să nu existe niciun fel de durere sau discomfort, să dureze puțin (1-2 zile) și sângerarea să fie minimă. Asta pentru că un mediu complet natural e o utopie
Legat de „sfera inferioară” de care aparține femeia în această perioadă...cred că vorba mai mult de o anumită filosofie/credință decât de o chestiune științifică. Sau e legată poate de vulnerabilitatea și sensibilitatea psiho-somatică a femeii din acele zile.
Ca o completare la postarea mea anterioară: fraților, SPOVEDANIA SE FACE ORICÂND! În fond, de ce ne ducem la spovedanie, nu ca să ne curățim de păcate?! Cum se poate să se spună că femeia în perioada respectivă nu se poate spovedi? Este absolut înspăimântător unde s-a ajuns! Iertați-mi ceea ce voi spune, dar în stilul acesta vom ajunge să nu mai intrăm în biserică atunci când suntem răciți fiindcă ne curge nasul și, deh, orice secreție din corp înseamnă necurăție...Dacă tot se spune că menstruația e așa de normală și fiziologică, de ce nu este acceptată ca atare? Eu nu-mi pot închipui cum ar fi să am un soț care să considere că în acele zile sunt...necurată. Doamne, păzește-ne! Următorul pas ar fi să nu mă mai atingă în acea perioadă...și să nu credeți că nu e posibil, acest lucru era valabil la unele popoare din antichitate, unde femeile erau ținute în niște case speciale în acele zile, departe de ceilalți oameni, fiindcă dacă vreun bărbat se atingea de ele sau de hainele pe care le purtau se considera că este blestemat sau alte prostii de genul ăsta. Nici nu e de mirare că până în zilele noastre s-au perpetuat fel de fel de superstiții legate de menstruație care numai creștine nu sunt.