View Single Post
Vechi 23.12.2012, 20:32:00
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ciprian Mustiata Vezi mesajul
O sa va rog de fiecare data cand dati un citat, sa dati si sursa.
De exemplu se stie ca oamenii (Homo Sapiens) si Neanderthal erau specii diferite bazate pe secventa lor de ADN:
In continuare, desi se confirma incrucisarea, se zice ca rata de incrucisare este foarte mica, deoarece ADN-ul era atat de diferit si ar trebui sa lase mult mai multe diferente:
Acum deoarece aceasta este pozitia stiintifica despre ADN, imi puteti spune cum Homo Neanderthal erau oameni?
Sursa era aceeasi lucrare recomndata, din care ati citat si dvs. lista aceea cu stramosii omului. ERa o lucrare mai veche, gasiti aici toate explicatiile, inclusiv despre ADN-ul mitocondrial: http://creationwiki.org/Neanderthal
Ultimele cercetari, din 2006, arata ca ADN-ul Neanderthalienilor era in proportie de 99,9% asemantor celui al omului modern, aceeasi proportie o regasim si in cazul a doi indivizi diferiti. Mai mult, era inteligent, se pare ca putea vorbi, avea unelte si era creativ. Se stie ca a trait si in acelasi timp cu homo sapiens, chiar s-a gasit un schelet de copil rezultat din incrucisarea celor doi, dar s-au datat niste oase chiar de acum 3000 de ani.
E posibil sa fi fost o rasa disparuta sau alta explicatie. De exemplu stim ca oamenii traiau mai mult inainte, chiar si azi intalnim grupuri diferite, ca de exemplu pigmeii.
Citat:
În prealabil postat de Ciprian Mustiata Vezi mesajul
Imi puteti explica ce este o mutatie genomica? Dati-mi o definitie exacta, sau cat de exacta puteti. Eu v-am explicat mutatiile (genetice si poate uniuni/separari de cromozomi) si nu stiu de mutatii genomice explicit definite. V-am cerut clarificari ca daca evolutia ar trebui sa prezica ca omul ar putea deveni cimpanzeu... Daca asta e ce cereti, sigur nu este evolutie.
V-am spus ca aceasta clasificare exista in aproape orice articol de pe net, nu o sa citez tot articolul. De exemplu aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Muta%C8%9Bie_genetic%C4%83
Aici puteti citi si bolile care apar: http://www.scribd.com/doc/25337579/Mutatii-genomice
E vorba doar de aneuploidia (adica multiplicarea unui cromozom, o forma mai usoara), pentru ca poliploidia este letala.
Pentru a se transforma o specie in alta e nevoie de o transformare a genomului, e evident ca o transformare genica nu schimba cu nimic specia. Un individ cu o mutatie a unei gene e tot acelasi individ. Chiar si in cazul multiplicarii unui cromozom, ca in cazul Sindromului Down, cel ce are acesta boala ramane tot om, nu e alta specie. :)
Stiind ca nu se poate schimba genomul printr-o mutatie radicala (s-au si facut experimente de genul asta, de exemplu au schimbat parti ale unor specii diferite), oamenii de stiinta evolutionisti au spus ca mutatiile mici se cumuleaza si astfel are loc transformarea. Dar cumularea asta trebuie sa duca tot la o mutatie a genomului, ala acea limita. De exemplu daca punem intr-o cana apa picatura cu picatura sau o umplem dintr-o data tot la aceeasi limita ajungem, cand se varsa.
Mai mult decat atat, unul din cei mai cunoscuti evolutionisti, Roberto Ayala, a concluzionat "sunt convins acum în urma afirmatiei paleontologilor că micile schimbări nu se acumulează".
Un alt cunoscut om de stiinta evolutionist, Dobzhansky a spus: „Mutanții bine definiți ai drosofilei‚ grație cărora genetica a făcut atîtea progrese‚ sînt aproape fără excepție inferiori musculiței sălbatice în ce privește viabilitatea‚ longevitatea și fertilitatea. Un alt rezultat a fost acela că aceste mutații nu au produs niciodată o nouă specie de muscă. Aceste drosofile prezentau aripi‚ picioare și abdomene deformate și alte malformații‚ dar ele au rămas întotdeauna drosofile. În plus‚ atunci cînd musculițele mutante au fost împerecheate între ele‚ s-a constatat că după un număr de generații ele au început să genereze unele drosofile normale. Dacă ar fi fost lăsate în starea lor naturală‚ aceste musculițe normale ar fi supraviețuit în final musculițelor mutante mai slabe‚ păstrînd astfel musculița de oțet în forma în care a existat ea inițial."
Reply With Quote