Citat:
În prealabil postat de catalin2
Eu tocmai va aratam ca genetica arata exact invers, ca nu e posibila o transformare a unei specii de animale, e vorba de mutatia genomica.
(...)
(Apoi descrieti de omul din Neanderthal)
Fara argumentatie e tot poveste. Daca va bazati pe datari cred ca va dati seama ca eu nu cred in datarile de milioane de ani, chiar oamenii de stiinta s-au incurcat cu datarile unor fosile umane si s-au contrazis apoi. Datarile cu C 14 sunt corecte pana in cate mii de ani (cam 5000). Despre datarile rocilor va pot da un tabel cu alte 70 de tipuri de datari care infirma corectitudinea datarilor potasiu-argon.
Despre Neanderthalieni: "Primii neaderthalieni proveneau din tinuturi aspre din interiorul Europei, unde ar fi putut cu usurintă suferi (asa cum se întâmplă cu multi dintre indienii nostri nord-americani din preerie) de anomalii ale scheletului, în mod special din lipsă de iod în alimente si de vitamină D (cauzată de slaba expunere la lumina soarelui), vitamină necesară absorbtiei calciului în timpul lungilor ierni [din epoca glaciară - n.t}.
Neanderthalienii din Palestina nu mai au aceste caractere pregnante. Volumul cranian al neandethalienilor este usor mai mare decât media actuală, populatiile neaderthaliene având o cultură, artă si religie bine dezvoltate
|
O sa
va rog de fiecare data
cand dati un citat, sa
dati si sursa.
Mai ales in cazuri in care "
Astăzi evolutionistii sunt întru totul de acord cu creationistii: neanderthalienii erau doar niste oameni ai câmpiei, care nu difereau mai mult de tipurile actuale decât diferâ astăzi o populatie de alta."
Daca diferenta ar fi doar de Vitamina D la omul din Neanderthal, ar fi fost simplu de vazut, si ar fi foarte usor sa imi dati o sursa.
Eu din contra, cred ca pozitia oamenilor de stiinta este diferita:
http://humanorigins.si.edu/evidence/...ochondrial-dna
De exemplu se stie ca oamenii (Homo Sapiens) si Neanderthal erau specii diferite bazate pe secventa lor de ADN:
Citat:
Researchers compared the Neanderthal to modern human and chimpanzee sequences. Most human sequences differ from each other by on average 8.0 substitutions, while the human and chimpanzee sequences differ by about 55.0 substitutions. The Neanderthal and modern human sequences differed by approximately 27.2 substitutions. Using this mtDNA information, the last common ancestor of Neanderthals and modern humans dates to approximately 550,000 to 690,000 years ago, which is about four times older than the modern human mtDNA pool. This is consistent with the idea that Neanderthals did not contribute substantially to modern human genome.
|
In continuare, desi se confirma incrucisarea, se zice ca rata de incrucisare este foarte mica, deoarece ADN-ul era atat de diferit si ar trebui sa lase mult mai multe diferente:
Citat:
Further mtDNA sequences confirmed sequence differences between Neanderthals and modern humans. Researchers compared Neanderthal mtDNA to that of modern humans from different geographic regions. If Neanderthals had interbred with modern humans in Europe, then researchers would have expected to find more similarities between Neanderthals and Europeans than between Neanderthals and other modern humans. However, Neanderthals were equidistant from modern human groups, which is consistent with genetic separation between modern humans and Neanderthals. However, this does not explicitly disprove admixture because interregional gene flow between modern humans could have swamped the Neanderthal contribution to Europeans (Relethford 2001).
|
mtDNA =
http://en.wikipedia.org/wiki/Mitochondrial_DNA , este bazata pe linia materna a cromozomilor (XX) si deoarece are o rata de mutatii cunoscuta (per generatii), poate fi dedus distanta intre parinti (genetica) ca si populatii.
Citat:
The Paglicci Homo sapiens mtDNA sequences were different from all Neanderthal mtDNA sequences but were within the range of variation for modern human mtDNA sequences (Caramelli et al. 2003). Mitochondrial DNA from the Paglicci specimens as well as other ancient humans fit within the range of modern humans, but the Neanderthals remain consistently genetically distinct.
|
Acum deoarece aceasta este pozitia stiintifica despre ADN, imi puteti spune cum Homo Neanderthal erau oameni?
Legat de datarea cu C14, oamenii de stiinta stiu cand o pot folosi, si dat fiind ca ele depind de carbon, este foarte probabil ca datarile ce sunt pentru HN gasiti in Siberia, pot folosi alte metode de datari, precum rata de depozitie, semnele in straturi ale glaciatiunilor (ce se intampla la fiecare 20.000 ani) etc. Daca imi aratati ce Homo N. a fost datat.
Imi puteti explica ce este o mutatie genomica? Dati-mi o definitie exacta, sau cat de exacta puteti. Eu v-am explicat mutatiile (genetice si poate uniuni/separari de cromozomi) si nu stiu de mutatii genomice explicit definite. V-am cerut clarificari ca daca evolutia ar trebui sa prezica ca omul ar putea deveni cimpanzeu... Daca asta e ce cereti, sigur nu este evolutie. In fapt daca omul ar putea deveni cimpanzeu, ar contrazice evolutia! Darwin spunea 5 predictii si una dintre ele este "stramosul comun".
Se pare ca noi si cu Neanderthal avem un stramos comun acum 600.000 ani, de 100 ori mai vechi decat Adam (daca ar fi existat) cel putin folosind mtADN.
Puteti explica care sunt problemele cu datarea folosind nr. de generatii si rata de mutatii a mtADN?