Marturie exceptionala a parintelui Petru Vamvulescu despre parintele Arsenie Boca:
Eram odată la Biserica din Drăgănescu - pentru că numai acolo mi-a zis Părintele să-l caut - și era multă lume. După ce am vorbit puțin cu părintele Arsenie, eu am rămas în spate, iar el s-a dus printre oameni, în față. Mă gândeam să alcătuiesc o rugăciune către Hristos și Maica Domnului, cu care să-i cuprind pe toți oamenii. Am formulat în gând așa: "Doamne Iisuse, Hristoase miluiește-ne, pentru rugăciunile Sfintei Maicii Tale". Părintele a venit repede lângă mine și mi-a zis: "Bine ai gândit". Și mi-a repetat rugăciunea, exact cum o spusesem eu în gând ! Eu săltam de bucurie ! Și m-am gândit să mai zic: "Și pe mine, cel mai păcătos...". Dar oare nu-i prea lungă ?, mă întrebam tot în gândul meu. Și Părintele iar a venit și mi-a zis ce am gândit: "Poți să adaugi și pe mine, cel mai păcătos, deși îi cam lungă". M-am minunat ! Părintele s-a uitat la mine și mi-a zis: "Am un telefon cu Dumnezeu fără fir...".
|