View Single Post
Vechi 20.12.2012, 20:20:00
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Chiar dacă ziua liturgică începe seara, Nașterea Domnului se sărbătorește la liturghia din 25 Decembrie, iar cei care se pregătesc se și împărtășesc atunci, prin urmare atunci încetează postul.
În seara de ajun obiceiul este să se (cânte) colinde și se mănâncă bucate de post (colindătorii se obișnuia să fie răsplătiți cu nuci, mere și covrigi).
Ne bucurăm și în ajun, așteptându-L pe Domnul, amintindu-ne întâmplările sfinte din vremea aceea. Nu e nevoie pentru asta de mese îmbelșugate. Nici Iosif și Maria n-au avut.
Pai daca ziua liturgica incepe seara la vecernie, iar la Sfanta Liturghie de a doua zi urmeaza sa ne impartasim, atunci poate ca n-ar trebui sa mai mancam si sa bem nimic dupa vecernie (sau litie, dupa caz)....La fel am auzit ca daca vrei sa te imparatasesti in noaptea de Inviere, nu trebuie sa mai mananci si sa bei nimic dupa ora 6 (18). Oare asa ar trebui si la celelalte sarbatori? Cred ca cel mai greu ar fi de revelion... dar spre uimirea mea am intalnit si persoane care sustineau ca nu au mai consumat nimic dupa miezul noptii (inclusiv parintele, dar el n-avea incotro) si de Sf Vasile, dupa slujba, au luat sfanta anafura.
Reply With Quote