Citat:
În prealabil postat de catalin2
Cred ca discutia incepe sa alunece spre un dialog fara orizont, doar de dragul de a ne contrazice. Ati spus ca Paulescu nu avea legatura cu biologia, era doar om de stiinta. Eu v-am spus ca avea, era si fiziolog, iata de exemplu defintia din dex a fiziologiei: Ramură a biologiei care se ocupă cu studiul proceselor ce au loc în organismele vii.
|
Da, dar ce problema e, e ca dl. Paunescu este intr-o ramura a biologiei, dar nu era in una legata de caracteristicile comparate dintre specii. Einstein a criticat fizica cuantica, si Newton a criticat ideea ca pozitiile planetelor pot fi calculate. Ei necrezand in pozitia poate "concurenta", nu a facut decat sa nu o urmeze. Asta nu ar fi facut in orice fel (fara dovezi) sa fie de orice folos. Decat sa zica ca asta e opinia lui. Dar dl. Paunescu avea multe pozitii extremiste, ce nu le face adevarate nu? Hitler a fost devotat catolic si creationist, idem multi ce l-au urmat. Asta nu inseamna ca daca Hitler tinea o pozitie este fie adevarata fie falsa, nu? Am spus anterior ca pozitia dlui Paunescu este (daca nu da argumente, cu doar citate) la fel de valoroasa ca si a mea ce a folosit in practica algoritmi genetici.
In practica, presupunand ca dl. Paunescu nu ar fi fost convins de evolutie, este foarte probabil dat fiind evidenta de atunci. Depinde totodata de educatia dumnealui si de numarul de dovezi. Azi discutam de Ida, Ardi, Lucy, 98% ADN comun cu cimpanzeii, Tiktaalik, Leo, 20% ADN comun cu orezul, 1 Tiranosaurus Rex complet, sute de ichtiozauri, milioane de specii descoperite, sute de boli produse de microbi, etc. Evidenta in anul in care a murit nu era atat de numeroasa. A spune orice discurs, este cu atat mai putin reprezentativ acum cand avem atata evidenta.
Citat:
Eu nu am taiat ceva, dvs. nu ati citit cu atentie mesajul si nu ati inteles exact la ce se refera acea parte. Am spus ca acel capitol se intitula "Asupra imperfectiunii arhivei geologice" si am completat ca Darwin spera ca in viitor paleontologia sa completeze arhiva geologica si sa furnizeze dovezile necesare. Tocmai de aceea am dat si continuarea, ce s-a descoperit pana azi in paleontologie.
Dvs. nu intelegeti si apoi scrieti si o morala, cu porunca IX. Bazati-va mai intai pe prezumtia de nevinovatie si intrebati daca e o nelamurire.
|
Ce am zis, si cred ca este bine de clarificat este ca Darwin avea mult mai putine fosile decat avem azi. A fi perfect graduale, este infirmat de PE si de drift genetic. Dar sunt fosile ce arata evolutia. Mult mai multe decat omul de rand crede. Si toate fosilele vechi stiti ce au in comun? Nu arata la fel cu nimic din ce avem azi. Arata similar, de genul crocodililor, sau a anumitor pesti, dar nu la fel. Sunt diferente morfologice de diferite nivele.
Porunca a IX-a e de a nu marturisi stramb. Nu am judecat motivatia, de asta am zis exact: "
Daca nu stiati, si
cumva sunt printre primii ce descopera ca "sursele dumneavoastra nu reprezinta sursa", este bine
sa reverificati sursele. ". A taia din context partea in care fosilizarea e un proces ce e intr-un fel spectaculos, ce implica ca nu orice apare se fosilizeaza, ce Darwin l-a zis, arata ca i s-ar fi extras doar ce a zis ca si critica ce el unul a gasit-o, dar nu a zis ce a zis in apararea lui.
Cele doua citate ce le-ati dat, au fost 2 citate taiate din 2 oameni de stiinta, si cele doua parti taiate au reprezentat punctul dvs. de vedere. Nu ati pus primul citat al lui Darwin spunand problema si spunand de ce ar fi ca si explicatie. Si apoi ati folosit Punctuatum Equilibrum ca sa dovediti ca tot ce a criticat a fost adevarat.
Insa PE este bazat pe evolutie, si faptul ca PE ar fi infirmat orice din ce Darwin ar fi zis, inclusiv legat de evolutie, ar dovedi ca stiinta
evolueaza si ar mai arata ca evolutia dupa ce ar fi finisata, devine si mai bine inteleasa. Este similar cu pamantul este sfera (evolutia) devine pamantul este elipsoid (Punctuatum Equilibrum).
Citat:
(...)Ce doream sa arat cu citatul din Darwin este ca fosilele intermediare sunt o parte esentiala in demonstrarea teoriei, altfel ramane doar o povestire SF fara o baza. Fosilele intermediare ar arata ca evolutia a avut loc in trecut, fara ele ramane o povestire. Iar daca adaugam si imposibilitatea transformarii speciilor complexe in alte specii, aratata de gentica, rezulta ca e doar o teorie care nu are o baza stiintifica.
|
Teoria lui Darwin nu este bazata pe fosile. Este bazata pe un studio economic si niste pasari din Galapagos. Fosilele, genetica ce arata o similitudine mai mare cu cimpanzeii si mai mica cu soarecii, sau atavismele (de genul ca avem pasari cu dinti) sunt predictii. Fosilele confirma ca gasim animale intermediare intre o forma de maimuta primitiva si omul modern. V-am dat o poza ce arata asta.
Citat:
Legat de pasajul urmator din mesajul dvs., azi nu mai avem teoria lui Darwin, ci neo-darwinismul. Neodarwinismul e o completare a darwinismului cu mutatiile, adica selectie si mutatie. Teoria lui Darwin se baza pe selectia naturala, nu explica cum au loc transformarile. S-a introdus partea de genetica, dar s-a dovedit ca nu pot avea loc astfel de mutatii, genomice.
Imi screiti cum se formeaza o fosila, dar nu asta e problema, pentru ca avem o multime de fosile, ar fi trebuit sa fie si o cantitate apreciabila de fosile intermediare, intelegeti?
|
Subliniez inca o data, mutatii avem toti. Multe mutatii pot fi neutre, o parte sunt negative si o parte pozitive. Unele din ele pot fi pur si simplu ca un anticorp generat de corp este intr-o forma putin modificata. Toti microbii vor fi omorati atat de vechii anticorpi cat si de cei noi. Insa daca apare o forma rezistena a microbilor in anticorpi vechi, indivizii ce au acea mutatie vor fi rezistenti la noua forma modificata a microbilor.
Legat de numarul de fosile, si de gradualism, exista acestea, dar timpul poate fi facut bazat pe numarul lor si de usurinta de a fi extrase. Evolutia omului din ceva precum "Australopitecus" este foarte bine inteleasa. In cadrul "australopitecus" sunt catalogate cel putin 3 specii, si una din ele a dus la ceva similar cu omul modern (Cro Magnon) si Cro-Magnon se pare ca a fost sursa dintre Cro-Magnon, Homo-Sapiens si Homo Neanderthalis.
Legat ca "azi nu avem Darwin" ci avem "new-darwinism" este gresit, deoarece criticati "neo-darwinismul" ne-spunand ce efectiv spune:
- ca "Mutatiile genomice nu sunt posibile la animale, duc la moartea individului. "
- Punctuatum Equilibrum desfiinteaza evolutia
Repet intrebarea ce daca vreti si credeti ca Arca lui Noe este absolut literala:
Citat:
O intrebare, ce imi puteti raspunde, doar daca acceptati ca Arca lui Noe este literala, si ca 8 oameni au fost parintii intregii umanitati. Nu raspundeti la ea daca nu considerati Arca lui Noe/Potopul ca fiind literal. Deci intrebarea e: Cum ar fi putut cei 8 oameni sa supravietuiasca si sa transmita parazitii umani /si orice alte boli umane ce se transmit generic la urmasii lor? http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...ites_of_humans
|
Aceasta este o predictie ca in Geneza 6-7 doar 8 oamenii ar fi rezistat potopului.