Printre ultimele cumpărături: o butelie mare pentru aragaz, 100 de lumînări de ceară curată, 50 kg de făină. Pe la 23:00 am terminat de umplut un butoi cu 220 de litri de apă pe care am făcut-o aghiazmă mare. Urmează să-mi iau o sobă pe lemne, dar mă mai gîndesc... :)
Hai să vă spun eu ce-o să faceți pe 21. De fapt începînd cu ziua de vineri. Veți da iama în supermarketurile asaltate de majoritatea oamenilor speriați de cele ce vor vedea și auzi aievea sau în media. În scurt timp magazinele vor fi golite și oamenii vor aștepta tirurile care vor aduce mîncare, dacă șoferii le vor mai conduce la destinație. Bucatele pregătite pentru sărbători nu vor ajunge multă vreme, așa că lumea va migra spre sate căutînd să cumpere alimente. Problema e că nimeni nu va vrea să vîndă, cel mult vor accepta să schimbe produse la troc.
Creștinii vor năvăli în biserici, căutînd explicații. Dacă vor mai găsi preoții acolo, ei nu vor ști ce răspunsuri să le ofere pentru ceea ce va fi început deja în lumea largă. Credința va pieri brusc la unii și treptat la alții. Vor rămîne totuși mici grupuri de creștini care nu se vor lăsa amăgiți de falsele minuni mediatizate sau experimentate în mod direct. Mă gîndeam într-un timp că nu vom mai avea acces la internet, dar de fapt este cea mai puternică metodă de propagare a informației world wide, deci cred că va funcționa în continuare. Ceea ce presupune furnizarea curentului electric în continuare... sper.
Dacă nu va fi așa, promit * că de sărbători voi mînca și eu fripturi, răcituri, cîrnați și orice junk romanian food.
* Glumesc, așa ceva nu mai mănînc decît dacă mor de foame la propriu.