View Single Post
Vechi 19.12.2012, 16:23:44
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ivanacristescu Vezi mesajul
Subscriu! Cu un mic,f mic amendament: sa nu fie doar ipotetic,faptul ca oamenii ar deveni mai putin batuti in cap!!!
A fi sau a nu fi... "batuti in cap"!... Daca am reusi (oricare dintre noi) sa ne vedem exact asa cum suntem, nu ne-am recunoaste din cauza cucuielor!...
Asa cum a oranduit Dumnezeu, nu exista nici "prost absolut" si nici "destept absolut". Fiecare, doar prin simpla lui prezenta in lume, poate constitui pentru cineva "o pilda" si nici un firicel de iarba nu se dezvolta inutil in natura. De ce privim exclusivist, ca si cum ne-am delimita prin merite personale? Nu noua ni se cuvine a face separarea oilor de capre.
Tare ciudat este omul in constiinta lui!... Vorbeste despre "schimbare", dar se ridica deasupra ei. Intotdeauna apare acel "EU si restul!" De unde aceasta certitudine cum ca "EU" as face parte din cei "alesi"? Oare daca cotrobaim prin strafundurile sufletului nostru, chiar nu gasim motive sa ne indoim de acest lucru?
Cica era un dulău bațos, care inspaimanta toata cățelimea cartierului. Si cum se plimba el asa, vede pe o poarta o inscriptie: "Caine rau!" Fara sa mai stea prea ganduri, ranit in amorul propriu, se avanta in curte, unde il intampina un catelus ciufulit: "Ba! Tu esti caine rau?" " Da! Eu sunt rau ca nu pap tot!"...
Inscriptia de "batut in cap" poate oferi surprize nebanuite, frati "crestini"!...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote