Citat:
În prealabil postat de kvlr
de fapt nu evita... e stiut faptul ca a durat ceva timp pana sa recunoasca toate Patriarhiile pe cea Romana... in ceea ce priveste comuniunea: sa inteleg ca trebuia sa asteptam pana ne invitau altii sa ne declaram autocefali? Pai asa asteptam mult si bine... si in anul 2007 primeam Sfantul si Marele Mir tot de la Constantinopol...! Nici o Biserica nu a asteptat ca cineva sa o declare automat autocefala..nici cea Rusa nici oricare alta...fiecare si a cerut un drep care ii apartine...sau inca trebuia sa fim si acum sub jurisdicita Patriarhiei Ecumenice?! imi pare rau dar nu va pot da dreptate! Dumnezeu sa ne lumineze!
|
Rog sa interpretati cuvintele asa cum sunt asternute. Nu am spus sa fim invitati sa ne declaram autocefali si nici ca altcineva sa ne declare autocefala Biserica. Comuniune inseamna ca pe cei pe care ii consideri apropiati sa iti fie alaturi si in luarea deciziilor. Nu strica o intrebare, un sfat, un cuvant bun. Ce inseamna comuniune cu cineva daca nu te intereseaza parerea aceluia?
Pot sa va spun ca eu cred ca in aceasta lume mai usor se distruge ceva decat se implineste, asadar, ceea ce trebuie pastrat sau implinit trebuie savarsit mai cu luare aminte.
Nu mi-ar pasa daca am fi sub jurisdictia Patriarhiei Ecumenice daca asa am fi si impreuna cu Hristos, nu mi-ar pasa daca am fi mai aproape de Patriarhia Ierusalimului daca asa am fi si alaturi de Sfintii Parinti.
Nu uitati ca cei ce au dobandit autonomii au fost muritori iar somnul nostru naste monstri. Pe lucrarile unora altii isi framanta acum palmele.
Vedeti acum un Sf Vasile sau un Sf Grigore in Biserica noastra care sa poata da piept nevoilor vremii de azi, pastrand credinta stramoseasca neintinata? De nu avem, atunci trebuie sa recunoastem ca adevaratii purtatori de cuvant ce ar trebui sa participe la adunari ecumenice nu sunt romani cum nici Sf Vasile sau Sf Grigore nu au fost romani.
Orgoliul poate functioneaza in politica, in fotbal, la pescuit dar in credinta nu.
Doamne ajuta!