View Single Post
Vechi 18.12.2012, 00:16:39
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Dar vezi ca adevarul tot doare, si daca e spus diplomat, e mai usor sa acuze pe cel ce spune adevarul decat sa vina acea persoana la adevar. Asa se intampla de obicei, nu zic de cazul meu.
Cine va afla un adevar si nu este il el ori il va adopta ori il va respinge si chiar va cauta sa lupte impotriva lui, eventual si a celui ce il spune. Stim asta chiar din ce s-a intamplat cu Iisus. Oricum ai spune ceva adevarat se va supara cineva si nu e bine nici sa nu spui nimic.
Inca nu ai mers suficient de departe cu diplomatia . Inca persoana cu care vorbesti nu simte ca spui niste invataturi generale ,ci simte ca folosesti acele invataturi impotriva ei.
Poate ar fi de preferat sa incerci direct cu citatele parintilor ,care demonstreaza ratacirea ideilor cuiva , dar fara sa ii sugerezi ca ar fi vorba chiar de el.
Eu te apreciez mult cand vii cu astfel de citate ,si sfatul meu e sa o tii tot asa ,caci lucrarea ta este buna,caci ne amintesti mereu sa ne tinem de valorile consacrate ale ortodoxiei,si sa nu alteram cu nimic invatatura dreapta . Dar unii interpreteza ca pe ei ii faci rataciti ,iar nu unele idei ale lor. Granita la care un om se simte atacat ,este foarte fina si foarte subtire. Ajunge si o aluzie la el,si doar referirea la el,si asocierea imediat a unui citat,care in sine este bun si adevarat,dar care omul il simte ca un repros . Si culmea,poate acel om nici nu neaga acel citat !
Scopul principal este de a cuceri reduta sufletului celuilalt ,dupa invatatura Domnului "Veniti ,si va voi face pescari de oameni " Si nu ajunge pentru asta , doar sa ii reciti aceluia adevarul,si sa ii pui pe oameni in diverse sabloane. Trebuie si asta . Dar trebuie ceva mai mult : putin har ,putina pricepere, daruire,asa cum au unii preoti dedicati,unii oameni care emana har si lumina . Adica sa se vada intai ca acele invaturi care le spui,te au facut pe tine sa stii sa iubesti si sa fii bland , si apoi te vor crede,indiferent cat de aspru va fi cuvantul tau. Dreptatea fara dragoste nu prea poate fi inghitita .
Si calu sta in jug si trage ,dar daca il impungi cu ceva ascutit,se revolta
:) Iarta -ma ca m-am nimerit sa vorbesc,eu care nu am pricepere la a ma face placut de altii. Dar macar te pot ajuta pe tine cu perceptia care o lasi in exterior,si ,inca odata,cu toata admiratia pt consecvanta ta.
Reply With Quote