View Single Post
Vechi 17.12.2012, 19:55:09
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Sursele ortodoxe spun ce trebuie. Dar nu sursele ortodoxe sunt cele care spun "cutare e ecumenist sau eretic " ,ci tu o faci . Tu ai inteles anumite imagini : modernista,protestanta,ecumenista ,iar mai departe aplici aceste sabloane , orcui ti se pare tie. In aceasta consta judecarea, nu in justetea spuselor parintilor . Ci in faptul ca aplici tu personal,la oameni concreti ,niste invataturi care sunt impotriva anumitor erezii, a unui anumit spirit nociv, dar nu a unor persoane concrete .
Aplicarea ta a acestor clisee asupra celorlalti este ,sa nu zic deplasata , dar nu cea mai potrivita .
Cred ca ar fi infinit mai bine,asa cum zici si tu , sa dai direct acele citate ,ale sfintilor parinti,impotriva ecumensimului de exemplu.Acestea ar mustra mult mai tare ,decat o poti face tu,si ar ajuta mult mai mult pe ceilalti,cand chiar e cazu.
Si in plus nu ar mai fi nici personale ,adica nu s-ar mai simti nimeni atacat.
De fapt n-ai observat atent, eu chiar asa fac, cum spui tu acolo. Spun despre ecumenism, despre aceste conceptii, chiar evit sa spun ecumenist sau eretic cuiva. Daca nu e asa arata-mi tu unde am spus altceva. La fel ca in situatia cand am scris ceva despre penticostalism si un penticostal s-a simtit atacat si a inceput sa ma atace si judece, la fel s-a intamplat si se intampla si in acest caz. Daca citesti cu atentie mesajele o sa observi ca am intotdeauna o exprimare diplomata (in afara cazului in care sunt si eu atacat), spun de conceptiile acestea si aderarea la ele, chiar am folosit cuvantul modernism in loc ecumenism, tocmai pentru a nu supara pe cei ultrasensibili. Dar vezi ca adevarul tot doare, si daca e spus diplomat, e mai usor sa acuze pe cel ce spune adevarul decat sa vina acea persoana la adevar. Asa se intampla de obicei, nu zic de cazul meu.
Cine va afla un adevar si nu este il el ori il va adopta ori il va respinge si chiar va cauta sa lupte impotriva lui, eventual si a celui ce il spune. Stim asta chiar din ce s-a intamplat cu Iisus. Oricum ai spune ceva adevarat se va supara cineva si nu e bine nici sa nu spui nimic.

Last edited by catalin2; 18.12.2012 at 21:20:44.
Reply With Quote