Citat:
În prealabil postat de UNNOOM
Din punctul meu de vedere, nationalismul nu este rau! Imi pare rau ca la romani s-au atrofiat unele traditii frumoase care ne fac unici.
|
Eu cred ca nationalismul este o forma de iubire si, totodata, o forma de asceza. Aici "iubirea" are valoare de stare a unui anumit moment bine definit, iar "asceza" are valoare de devenire, de proces continuu.
Iubindu-mi aproapele "de langa mine" - limba fiind un ajutor in procesul de apropiere continua fata de aproapele "de langa mine" - voi invata mai usor si mai repede sa-mi iubesc aproapele "de mai departe". Insa cand voi ajunge sa-mi iubesc aproapele "de departe" il voi iubi si mai mult pe aproapele de langa mine. E un cerc "virtuos" fara sfarsit.
Bineinteles, acestea sunt doar "vorbe" teoretice, pana la a deveni "cuvinte ale inimii" mai e o cale lunga, care din fericire, nu are capat.
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Last edited by Illuminatu; 17.12.2012 at 19:08:06.
|